Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Българи в бясна надпревара за купуване на имоти в съседна Гърция
Автор: Екип Ruse24.bg 11:41 / 22.02.2023Коментари (0)574
©
Все повече българи се интересуват от покупка на имот в Гърция, като се ориентират към по-евтини имоти в Кавала и на Халкидики в Северна Гърция, съобщава гръцката осведомителна агенция АНА-МПА.

След покупката българите ремонтират имотите и ги използват както за почивка, така и за отдаване под наем. По-малка част от сънародниците ни се насочват към вили на брега на морето или към покупка на цели хотели, защото цените им са по-високи, казват брокери на имоти.

Пазарът в Гърция привлича инвестиционен интерес от купувачи от Европа и целия свят. Тъй като България граничи с Гърция и разстоянието с кола е няколко часа е разбираемо голям дял от купувачите да са именно българи. За да бъде пътят до имота им сравнително кратък, българите купуват жилища предимно в Северна Гърция. Така те могат да ходят до жилището си в южната ни съседка не само на почивка през лятото, а и за няколко дни през уикендите. Имотите в Гърция са чудесна алтернатива на жилищата край родното Черноморие, особено за хората, които предпочитат да ходят на гръцкото море.

Пазарът в Гърция дава възможност за инвестиции в жилища, офиси, складове и терени за бизнес и развлекателни цели. Но чужденците искат да купят най-вече жилища, като най-популярните райони са Атина, Цикладските острови и полуостров Халкидики. Цикладите са група от около 200 острова, някои от които са много малки. Сред по-големите са Тинос, Миконос, Парос, Наксос, Аморгос, Сирос, Антипарос, Санторини и Анафи.

По данни на сайта Spitogatos Insights една пета от търсенията в платформата за наем и покупка идват от чужбина, като германските граждани са най-активната група чужденци, търсещи имоти в цяла Гърция. Германският интерес е съсредоточен върху континентална Гърция, най-вече Солун и Халкидики. След тях се нареждат гражданите на САЩ - както американци, така и гърци, емигрирали в САЩ, които се интересуват от покупката на летни къщи на скъпи локации като Цикладските острови и южните покрайнини на Атина.

Британските граждани са третата водеща група чужденци, търсещи жилища за покупка, но сред тях има и гърци, които живеят в Обединеното кралство. Те се интересуват от централните части на Атина, северните и южните предградия на гръцката столица и Цикладските острови.

Интерес към покупка на имоти в Гърция проявяват също испанци, кипърци и французи. Конкретно французите са заинтересовани от покупка на жилища на Цикладските острови, особено остров Парос, и централните части на Атина.

Израелците също се превръщат в голяма група купувачи с нарастващ интерес към центъра на гръцката столица, северните и южните покрайнини на Атина и Цикладските острови.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: