Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България и Пакистан подписаха Меморандум за морско сътрудничество
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 29.05.2023Коментари (0)468
©
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между двете държави, съобщиха от Министерството на транспорта.

"Документът гарантира задълбочаване на сътрудничеството в частния сектор, създаване на взаимни икономически възможности и насърчаване на инвестициите“, заяви Христо Алексиев. Той изтъкна, че Пакистан е важен партньор на страната ни в Южна Азия и традиционно приятелските отношения ще продължат да се развиват във възходяща посока.

"С подписването на първия документ в областта на транспорта между България и Пакистан се надявам, че двете държави ще разширят двустранната нормативна база и в други видове транспорт“, посочи вицепремиерът Алексиев. Той отбеляза, че в рамките на националното законодателство, предприетите мерки са свързани с избягване на неоправданото забавяне на плавателни съдове, както и ускоряване и опростяване на митническия контрол.

Двете страни изразиха ясна позиция за премахване на всяка пречка, която може да възпрепятства развитието на морската търговия или изпълнението на различните дейности между България и ИР Пакистан. В Меморандума е регламентирано улесняването на заетостта чрез подобряване на условията на труд на моряците, както и възможността за попълване на екипажа от капитаните на договарящите се държави, чрез наемане на допълнителни членове с цел да продължат пътуването си.

След подписването на стратегическия документ се въвежда изпълнението на международните морски инструменти, като този съществено важен сектор на икономиките на страните ще продължи да бъде безопасен, екологосъобразен, енергийно ефективен и сигурен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: