Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България и Саудитска Арабия с общо споразумение за насърчаване на инвестициите
Автор: ИА Фокус 10:45 / 13.01.2023Коментари (0)419
©
България и Саудитска Арабия ще подпишат Споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, съобщиха от Министерство на икономиката и индустрията. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министъра на инвестициите на Саудитска Арабия Халид Ал-Фалих. Министър Стоянов връчи на саудитския си колега проекта на споразумение, изготвен от българската страна, който предстои следващата седмица да бъде разгледан от Министерския съвет.

Документът е основа за задълбочаване на икономическите отношения между България и Саудитска Арабия и за реализиране на огромния потенциал за сътрудничество в различни сфери между двете страни. Споразумението още веднъж потвърждава ангажимента на двете държави за създаване на по-добри условия и среда за нови инвестиции и проекти, при стриктно спазване на правната уредба в тази област. Целта на документа е да дефинира инвестиционна рамка и правила за управление на инвестициите между двете страни, които да дадат по-голяма сигурност и предвидимост за компаниите.

"През годините са водени много разговори за инвестиции между нашите две държави, но е липсвала рамката, която да даде реален тласък", подчерта министър Стоянов. Той допълни, че инвестициите между двете държави остават на незадоволително ниско ниво. "На този фон стокообменът ни бележи двоен ръст и това е постижима цел и в сферата на инвестициите за следващите години", каза още Никола Стоянов.

Българските фирми са търсен партньор от саудитски компании в минната индустрия. Това стана ясно по време на срещата между министър Никола Стоянов и министъра на индустрията и минералните ресурси Бандер Ал-Хорейф. Двамата се договориха и за организиране на разменени визити на ниво бизнес за проучване на опита на двете страни и стартиране на конкретни проекти.

Министър Никола Стоянов поздрави министър Ал-Хорейф за инициативата и добрата организация на Future Minerals Forum. Над 6000 участници от цял свят, сред които над 100 министри и официални лица, представители на индустрията, бизнеса, правителствения и научен сектор взеха участие във форума, който се организира от Министерството на индустрията и минералните ресурси и Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия.

Участие в срещите взеха Върбан Бенишев - временно управляващ посолството на Република България в Саудитска Арабия и търговското аташе на България в Рияд Петър Мойсов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: