Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
България ще изпрати 100 БТР-а на Украйна
Автор: Самуил Иванов 18:08 / 21.07.2023Коментари (0)279
© Wikipedia
Народното събрание прие решение за предоставянето на допълнителна военно-техническа подкрепа на Украйна, предаде репортер на "Фокус". Страната ни ще предостави 100-БТР-а, които са част от резервите на Министерството на вътрешните работи. 

Решението бе подкрепено със гласа 148 "за", 52 "против", нямаше въздържали се.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ заяви от парламентарната трибуна 

"За армията тази техника няма никакво отношение, тя е в МВР. И МВР, и армията неколкократно заявиха, че тази техника не е актуална. Тя по никакъв начин не зависи и не е нужна нито за МВР, нито за армията.

Помощта, която сме оказвали на Украйна е на стойност 20 млн. лева. Украйна до момента е купила въоръжение за 5 млрд. лева, а ние сме й дали само 20 мл. лева. До края на годината тези милиарди ще станат 7, с което я превръщат в един от най-големите инвеститори в българската икономика. около стотинахиляди души изкарват препитанието си от военните заводи. 

Техниката е толкова качествена и модерна, че твърденията на заместник-министъра на отбраната онзи ден в комисия е, че ние имаме доста по-модерни бронирани машини в момента, нямаме нужда от тази техника. Добре е да няма спекулация в тази тема", заяви Мирчев. 

Според него България е една от страните, помогнали най-малко на Украйна. Той даде пример с Република Северна Македония, които са дали самолети, танкове и хеликоптери на украинската страна. 

От БСП поискаха в пленарна зала да дойде вътрешният министър, за да отговори на въпроса дали бронираните машини са нужни на министерството. Атанас Зафиров поиска в залата да дойде и министърът на отбраната, който също да даде информация за това каква компенсация ще получи България за даренията си. 

Николай Дренчев заяви, че на заседанието трябва да присъстват и шефовете на службите. Петър Петров пък предложи да заседанието да бъде закрито, докато текат обсъжданията. Предложенията на третата политическа сила бяха отхвърлени. 

Андрей Чорбанов заяви, че всички украински граждани, които се намират на територията на България, трябва да бъдат изпратени на фронта заедно с БТР-те. 

Костадин Костадинов каза, че докато страната праща военно-техническа помощ, български граждани са били включени в списъка на сайта "Миротворец". Според Костадинов Украйна не е приятелска на България държава.

Христо Гаджев заяви, че след като парламентът приеме решението, правителството ще трябва да сключи договор с украинското, а след това ратификацията ще трябва да бъде гласувана от депутатите, където ще бъдат включени всички параметри относно сделката, както и логистиката.

Още по темата: общо новини по темата: 1094
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: