Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Българка отвори душата си, сподели за борбата с депресията и черните мисли
Автор: Екип Ruse24.bg 12:41 / 08.07.2016Коментари (6)626
©
Какво изпитва, какво мисли един човек, който повече не издържа, на когото силите му не достигат и решава да сложи край на живота си. За това поиска да поговори една българка, която оцелява след подобен неуспешен опит. Поводът е Цвети Стоянова и огромният шум около нея, който не стихва, разказа Нова телевизия.

Тя е навсякъде, добре поддържана, пробивна, тя е победител. Всеки пети от нас я има - депресията, болестта на душата, която се свързва със загубата на смисъл и безлюбовие. Световните медицински умове все още не знаят как да се справят с нея.

"Смъртта е тъмнина, нищо. Просто казах не мога, не издържам, до тука бях", споделя жена, посегнала на живота си, но прескочила трапа. Млада, преуспяла, в 40-те, с кариера и семейство. В един момент тя заживява с усещане, че повече не може, че никой не се интересува от нея. Опитала да сложи точка, като се убие.

"Чувствах се безполезна. Нищо не чувствах, не можех да прегръщам децата си, бях се превърнала в чудовище за околните. Бях се превърнала в поточна линия. Близките ми ме съветваха да ходя на шопинг, да се стегна. Започнах да плача. Тогава се обърнах към психиатър. Но мисля, че вече беше твърде късно. Докторът ми изписа лекарства, от които стана още по-зле. В крайна сметка се стигна до фаталното решение. Единственото, което си спомням е,че казах, че повече не мога, край. Не съм си представяла, че ще липсвам на някого, че някой ще плаче за мен.

Мисля, че бях неспособна да чувствам. Направих го с хапчетата, с които разполагах. Събудих се в една малка стая с решетки - абсолютен затвор. Взимат ти дори връзките на обувките. Тоалетната е с клекало, за да не решиш да се удавиш в тоалетната чиния. Единственото, което можеш да правиш, е да седиш и да мислиш. Не е лесно да излезеш оттам. Започнаха да ме връзват с колани и да ме упояват. Мислех, че като вляза в клиника, ще разговаряме, но не - връзване с колани и упояване. Все едно психиатрия от 60-те години. Това, което ми помогна, е изкуството, да излееш агресията, да не я трупаш в себе си", разказа жената.

"Приятелска подкрепа и обич ми липсваха по онова време. Ако ги имах, нямаше да стигна до там. Ако има кой да ти подаде ръка, по-малко хора ще стигат до самоубийство", коментира тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В България голяма част от хората все още чувстват срам да потърсят професионална помощ за проблемите си. Депресията е считана от масата неграмотници за лигавене и се дават съвети от рода на "намери си хоби", "не се дръж като малко дете", а в случая - "стегни се" и "иди на шопинг". Приятелите не могат да помогнат в случая, а и не им е работата, понякога могат и да навредят. Много често депресиите, агресивното поведение и всякакви други необясними отклонения от иначе нормалното се дължат и на някакъв дефицит в организма.
-4
 
 
Хахахахахахахахха :D :D :D Като се е чувствала толкова зле, да ходи до аптеката за розови хапчета, да си купува трева или да си намери любовник... Така правят нормалните хора, другите отиват и се хвърлят отнякъде :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: