Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Български ол инклузив: Кренвирши като картон и много картофи
Автор: Екип Ruse24.bg 12:08 / 16.08.2014Коментари (17)528
©
Ол инклузивът по родните курорти стигна дъното на мизерията, пише "Телеграф". Петзвездни хотели предлагат на гостите храни, достойни за долнопробен заводски стол от времето на социализма, оплакват се масово туристи.

С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна.

"Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса", недоволстват туристи.

По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано.

Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.

След като туристите закусят с кашкавал, сирене и "масло", които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.

Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде - пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението - пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.

Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: 

"Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където а управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали - попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът - бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем".

"Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива", възмущава се специалист по контрола на храните.

"Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.", обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По света са развили търговски нюх отдавна,имат си(а и доразвиват) стратегии,за привличане на клиентела.А у нас,какво можем да очакваме от бивша номенклатура или рекетьори, ,,струпали'' по някое хотелче набързо.Ами те така са си свикнали,на алчност и простотия.Дори не им идва на акъла,че като им избягат клиентите,дори за пране на пари няма да става хотела и ще струва по-малко и от вложения,за строителството материал
Aнонимен
на 16.08.2014 г.
+4
 
 
Лакомо дупе -кръв сере, отнася се и за туристите и за хотелиерите.
+12
 
 
После хотелиерите се питат;--защо няма туристи???---ами за това,сами си режат главите после има отлив от почиващи,те така е.....по-добре на поляната на палатка отколкото помий в скъп хотел...
+9
 
 
В крайна сметка спечелиха или загубиха хотелиерите от този ол-инклузив? Според мен загубиха, защото и наши и чужди туристи се пренасочват към южните ни съседки.
+10
 
 
20 лв са напълно достатъчни за качествена храна на човек на ден,за пример във Велинград по главната има ресторанти предлагащи за 6лв на човек супа, основно и десерт, като и трите са много прилични. За 3 гозби на ден по 3 чинии стават 18лв и остават 2 лв за бира....иначе бях в тризвезден хотел със закуска блок маса, същото като в статията, сиренето е маргарин на бучки, салам от този на изрезките но нарязан на ситно, кренвирш като картон..... цакат ни здраво...
+10
 
 
че 20 лв малко ли е ве? нормален човек с тези пари си купува от магазина всичко необходимо за 3 яденета на ден в срок на годност. ама трябва да му се отрежи главата от алчните хотелиери които искат да спечелят 4 пъти на тези пари. да не говорим че буламачите ги купуват за стотинки. никога повече ол инклузив!
Aнонимен
на 16.08.2014 г.
+15
 
 
Ех...до скоро се оплаквахме, че в сиренето и кашкавала няма мляко, че в колбасите и каймата няма месо, ама вече май и морето ни не е море...
Простаците са непобедими!
на 16.08.2014 г.
+12
 
 
Излишно е да казвате как е на нашето черноморие ,умните хора не ходят тук ,а във Гърция ,Турция , Испания итн .
+13
 
 
Наскоро бях в четиризвезден хотел, уж елитен - закуската беше точно както описаната в статията. Имаше някакво масло немско, май само то ставаше, ама пак не се знае срокът на годност какъв е бил, понеже бяха на кубченца отделно опаковани. Пълна помия. Даже бърканите яйца сякаш бяха някак си от прах бъркани... Кафето беше като сок, а сокът беше като тези пуншовете, ама пет пъти разреден. Ужасна храна.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: