Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бум на естетичните корекции по време на пандемията
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 16.12.2021Коментари (0)883
© Instagram
Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите отчитат двоен ръст на пациентите през последните месеци. Пандемията изцяло промени тенденциите при разкрасителните процедури, а най-много промени се правят върху лицата. 

Стремежът лицата ни да изглеждат още по-добре се засили с ръста на работата от разстояние и онлайн комуникацията през екраните на камерите през последните месеци. Това доведе и до сериозно увеличение на търсенето на естетичните услуги. Истински бум се отчита при т.нар. неинвазивните процедури, които не са толкова агресивни и не отнемат много време за възстановяване. Сред топ интервенциите по време на пандемията са ботоксът, околоочният  контур и пилингът.

Хриси Парова е фитнес инструктор и инфлуенсър. Пътят й към успеха минава не само през безкрайните часове в залата, но и през безупречния й външен вид.

"Аз работя с лицето си, с тялото си – т.е. при мен е задължително да изглеждам добре", споделя тя пред Нова телевизия. Затова и когато иска да подобри нещо в себе си, не се притеснява да търси помощта на естетичните специалисти. И корекциите не закъсняват.

"Определено аз съм от хората, които харесват себе си – така че всяка една намеса, всяка една корекция, я правя, за да изглеждам по-добре и да харесвам себе си. Всяка една корекция е подвластна само на мое решение – т.е. не се съобразявам с това кой какво ще каже или как ще ме възприеме. Това е мое вътрешно усещане – просто решавам, че нещо трябва да променя", разказва Хриси Парова.

Годината, белязана от пандемията, също се оказва добра възможност да усъвършенства визията си. Ръст в търсенето на разкрасителните процедури в последната година отчитат и специалистите по естетични корекции. Пациентите, които влизат в кабинета на д-р Марина Христова, през последните месеци са се увеличили двойно.

"Миналата година имаше повече рестрикции, хората бяха по-изплашени, по-трудно пристъпваха към посещение на някакви центрове. В последната година обаче тази тенденция се промени изцяло – работата се увеличи, търсенето се увеличи, консултациите се увеличиха", казва тя и разказва, че интересът се е засилил основно заради работата от разстояние, при която камерите почти винаги са включени.

"Гледаме се през екрани повече, отколкото на живо. Въпреки това не гледаме отсрещната страна, а себе си. Пандемията доста допринесе към това човек да погледне към себе си, да обърне внимание на здравето си, на това как стои в света, как се развива – не само физически, но и психически", смята д-р Христова. Затова и фокусът при процедурите през последната година се измества върху лицето.

"Тенденцията в последно време е да има холистичен подход към освежаване на лицето – т.е. да не се коригира конкретно една зона – идеята е да получим по-добър ефект", обясни д-р Иван Узунов, който е специализант по естетична хирургия. Стремежът е резултатите да идват бързо – без оперативна намеса и дълго възстановяване. Затова и истинският хит тази година са т.нар. неинвазивни процедури, при които скалпелът не влиза в действие.

"При жените топ 3 процедури, които се правят, са поставяне на филър в устните, поставяне на ботокс и контуриране на лице. Интересни и нови процедури, които бележат ръст, също са поставяне на филър в областта на седалището – т.нар. бразилско дупе", казва д-р Узунов. Така голяма част от най-популярните оперативните методи намериха своите неинвазивни алтернативи, при които възстановяването е много по-бързо, разкриват специалистите по естетични корекции.

Още по темата: общо новини по темата: 11868
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: