Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бум при цените на фенери след въвеждането на режим за уличното осветление в много общини у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 24.01.2022Коментари (0)269
©
От 10 до 60 лева струват различните видове фенери, с които да си осветявате в тъмното и свободно да се придвижвате. Това показва проверка на "България Днес" в онлайн магазините и големите вериги за техника.

Търсенето на осветителни тела се очаква да се повиши значително заради увеличаващия се брой населени места в страната, които въвеждат режим на тока.

Цената на фенерите расте не само според силата на светлината, но и според тяхната конструкция. Малките модели от пластмаса се продават от 10 до 20 лева, докато по-скъпите са с масивно тяло, няколко лъча на насочване на светлината, издържат на падане и вода и са изработени от алуминиева сплав.

Моделите от 50 до 60 лева са толкова надеждни, че са подходящи за къмпингуване и планински преходи. В настоящата ситуация могат да се полезни да се приберете от жп гарата до вкъщи след 21 ч., когато някои села вече гасят уличното осветление. Или сутрин рано, когато работниците и учениците поемата към ангажиментите за деня.



Между 10 и 30 лева варират цените на челниците, които също са спасителен вариант по тъмните улици. При максимална концентрация на лъча някои модели могат да осветят до 500 метра напред, а други имат по два и дори три фенера (има и модели с по пет диода), които превръщат нощта в ден. Повечето челници се продават със зарядни устройства, но за по-голяма сигурност може да си купите и резервни акумулаторни батерии - бройката е по 2,50 лева. Благодарение на еластичната лента можете да го регулирате така, че да пасне идеално на главата ви.

Общини като Лесичово (Пазарджишко) и Дългопол и Вълчи дол (Варненско) вече въведоха режим на тока. Техните действия са последвани от общините Костинброд и Горна Оряховица, които ще минимизират използването на уличното осветление заради три пъти по-високи сметки в сравнение с миналата година.

Осветлението на най-големите знамена в България, намиращи се в Костинброд, угасва. Общината въвежда режим на тока заради увеличената три пъти сметка за ток - от 28 000 на над 80 000 лева. В Горна Оряховица също ще пестят. За месец декември общината има разход за улично осветление около 200 000 лева. Преди година сметката е била около 50 000. Част от мерките са свързани с отоплението на административни сгради.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: