Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бургас се преклони пред двамата достойни полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев
Автор: Иван Сотиров 13:14 / 25.08.2023Коментари (0)431
Паметникът на двамата достойни бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев бе официално открит днес на мястото, на което точно преди една година загинаха, изпълнявайки служебния си дълг – до кръговото кръстовище "Трапезица“.

Присъстваха много техни колеги, близки, роднини, приятели и граждани. Сред официалните лица на церемонията бяха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Пламен Янев, предаде репортер на Burgas24.bg.

Двамата служители на МВР загинаха в инцидент, при който автобус, пълен с мигранти връхлетя патрулния им автомобил. Мемориален паметник е поставен на мястото, на което двамата загубиха своя живот. Той е дело на скулптора Атанас Стоянов и неговия екип.  

"Уважаеми близки на загиналите наши доблестни полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Те бяха  мъже на честта, на волята и на силата. Точно преди една година, на това място, те стриктно изпълнявайки своите служебни задължения, с цената на живота си, направиха така, че град Бургас да си отдъхне и да спи спокойно, пазейки своите съграждани.

Първо искам  да изкажа още веднъж своите съболезнования на близките. Знаем колко е непрежалима е тяхната кончина. Знам колко трудно се приема това, че те не са сред нас. Но е важно да помним тях двамата с добро, с мил спомен затова, че те са били част от нас, част от полицията на град Бургас. Аз съм убеден, че в Бургас работят изключително доблестни жени и мъже – бургаски полицаи, които съзнавайки риска за своя живот, но носейки висока отговорност пред гражданите и обществото, съвестно си изпълняват своите професионални задължения“, каза при откриването  кметът  Николов.

"Преди точно една година, нашите колеги – командирът на отделение Атанас Градев и Йордан Илиев – старши полицай в Първо РУ на МВР в Бургас, загубиха живота си по време на изпълнение на служебните си задължения. Те изпълниха с чест дадената клетва като български полицаи – да служат на страната ни. Двама достойни мъже, които с цената на живота си предотвратиха още по-голяма трагедия, като не позволиха да пострадат множество граждани и гости на Бургас. Издигането на този паметник е скромен жест на благодарност и уважение към нашите колеги. Паметникът ще остане завинаги израз на нашата почит, място, където можем да сведем глава с благодарност, знак, че няма да забравим случилата се трагедия“, бе част от словото на министър Стоянов.


Още по темата: общо новини по темата: 62
14.08.2023 »
13.06.2023 »
19.04.2023 »
19.04.2023 »
24.03.2023 »
23.03.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: