Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бургаска лекарка стана част от глобална кампания на Viber
Автор: Иван Сотиров 17:28 / 06.11.2020Коментари (0)502
©
Rakuten Viber, едно от водещите приложения за комуникация в света, отбелязва своето десетилетие, като показва истинските хора и разказва историите, които те споделят отвъд чата. Кампанията "Героите на Viber" описва реални истории на хора от различни кътчета на света, които намират начин да променят живота си и този на другите хора, показвайки ни, че можем да живеем заедно в един по-хубав свят, когато сме свързани. Една от най-трогателните истории, част от финалната селекция, е именно от България. Тя се поражда от старанието и грижата на лекарите в УМБАЛ Бургас за недоносените бебета, които имат нужда от интензивни медицински грижи и са отделени от майките си в периода на пандемията. Те успяват да поддържат връзката между родителите и децата, дори да не могат да бъдат физически заедно. Така родителите могат да предадат любовта си към малките създания в първите дни от живота им. Благодарение на идеята на д-р Стилияна Томова, както и на ентусиазма на екипа в отделението по неонатология, видео разговорите във Viber са връзката между родителите и техните деца по време на пандемията, съобщиха от бургаската болница.

Инициативата на екипа започва няколко дни след обявяване на извънредното положение в България тази пролет. В този период се полагат грижи за 15 бебета в отделението, като най-малкото се ражда с тегло едва 850 грама. Персоналът на отделението по неонатология полага специални усилия, за да успокои родителите, отделени от децата си. Общо 7 души вземат участие в провеждането на видео разговори с родителите - лекарите в отделението, специалисти по детски болести и неонатология, и специализанти. Те показват на родителите техните новородени чрез видео разговор. Във видеото в кампанията н
а Viber участва както д-р Томова, така и майка на едно от недоносените бебета, с която е поддържана връзка чрез чата.

Днес Viber слага под светлината на прожекторите герои от Русия, Алжир, Ирак, България, Гърция, Сърбия, Украйна, Непал, Шри Ланка и Филипините в поредица от 14 кратки видеоклипа, документиращи личните им истории. Мини поредицата "Героите на Viber" показва как те   преодоляват трудни ситуации, пред които са изправени по впечатляващ начин. В поредицата присъстват лекар от Украйна, който създава общност за безплатен транспорт на медици до работните им места, майка на дете с увреждане от Русия която стартира градинарска общност, която ѝ помага да се справи с изпитанията. Двама влюбени от Шри Ланка, които успяват да намерят път към себе си с изпращането на един стикер през 2015 г. и днес продължават да бъдат щастливи заедно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: