Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бургаски лекари сътвориха чудо и спасиха ръката на млад мъж
Автор: Иван Сотиров 12:38 / 06.10.2021Коментари (1)450
Д-р Емил Стоянов в операционната (на преден план)
Нелеп инцидент в автомивка едва не коства живота на млад мъж, а ръката му е спасена почти по чудо. Това се случва през август, но едва сега 32-годишният Георги Германов събира сили да разкаже. Още повече, че има надежда да се възстанови напълно, макар че предстоят още месеци лечение.

На 6 август той тръгва на път със свой приятел. Решават да се отбият до една от автомивките на самообслужване в Бургас. "Още щом слязох от колата, се подхлъзнах. Настилката беше много хлъзгава. Доближих автомата, за да проверя дали е с монети, или с жетони и се подхлъзнах отново. Всичко около мен стана в червена мъгла. Видях лявата ми ръка да виси от китката и ужасно много кръв...", спомня си 32-годишният мъж. Ръката е срязана от ламарина, поставена над монетника на автомата. Почти губи съзнание от жестоката болка.

Спасява го бързата реакция на приятеля му, който за секунди смъква тениската си, увива ръката, качва го в колата и лети към болницата. За минути от автомивката до Спешното, колата се пълни с кръв, която продължава да шурти и в чакалнята. В Шокова зала установяват – сериозна кръвозагуба, срязани артерии и всички сухожилия на лявата ръка. Шансовете за възстановяване намаляват с всяка минута, но все пак ги има. Лекарите се надпреварват с времето – в Спешно отделение д-р Здравка Инджова и д-р Оксана Стоименова успяват да го победят.

Веднага следва операция, при която съдовият хирург д-р Ивайло Хаджиев възстановява артериите. Консултацията с ортопед дава надежда, че ръката ще бъде спасена. След няколко дни е втората операция, отново в екип съдов хирург - ортопед, която продължава повече от 8 часа. Ортопедът д-р Емил Стоянов успява да зашие срязаните сухожилия. "Изключително съм впечатлен от д-р Стоянов. Преди операцията той дойде при мен и много ясно и по човешки обясни какво точно ми предстои. За първи път срещам такъв лекар. Беше много подробен, говорихме много дълго", спомня си Георги Германов.

Д-р Стоян Христов, началник на отделението по ортопедия, също го уверява, че е в добри ръце и лично се ангажира с целия процес по лечението. "Операцията беше много сложна, но прекрасен пример как можем да работим в екип. Благодаря на проф. Василев, ръководител на Клиниката по съдова хирургия, за бързата реакция и кооперативността на неговите колеги. Д-р Емил Стоянов е един от най-добрите хирурзи на ръка, той има множество обучения и интерес именно в тази област", казва д-р Стоян Христов. Анестезиолог е д-р Даниела Люцканова, която периодично излиза отвън, за да успокоява разтревожените от дългата операция близки.

Ръката на Георги е спасена, но той все още трудно движи пръстите. Необходима е дълга физиотерапия и рехабилитация. Кинезитерапевтът Ани Колева дава надежда, че до Нова година той отново ще има работеща ръка. Малшанс – Георги е левичар. "Сега се уча да правя всичко с дясната ръка. Уча се да се храня, да пиша", споделя той. Преди инцидента имал малък хранителен магазин. Наложило се да го затвори, защото не може да работи. Но благодари на лекарите и вярва, че скоро всичко отново ще бъде наред и ще може да живее и работи пълноценно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голям респект към докторите които съвестно си вършат работата! Това е най голямата наука за човечеството, да те сглобят и направят отново здрав.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: