Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Цачева: Румяна Бъчварова ще се справи
Автор: Екип Ruse24.bg 10:26 / 12.03.2015Коментари (0)881
© Ruse24.bg
Жените имат своето място в политиката. При нас в ГЕРБ този въпрос не седи на дневен ред. Убедена съм, че Румяна Бъчварова ще се справи. Това й го казах, когато разбрах, че е номинирана за поста вътрешен министър. Ще й е трудно, но ще се справи. Трябва да оставим новоизбраните министър и главен секретар на МВР да работят на спокойствие. Това каза в сутрешния блок на БНТ Цецка Цачева, председател на Народното събрание.

Не мисля, че ще има лавина от оставки в кабинета. Мнозинството е стабилно на този етап. Не виждам място за притеснения, каза още Цачева.

Вчера ме обвиниха в цензуриране, но аз съм решена в НС да властва добрия парламентарен тон и език. Ще прекъсвам всеки, който нарушава правилата, зарече се Цачева.

Вероятно в българската политика има прослойки, на които им е удобно да говорят за съюз между ГЕРБ и ДПС. Това са несериозни твърдения и нямат никаква почва. Не са истина и спекулациите, че е ГЕРБ е организирал протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Не мога да коментирам думите на Радан Кънев, че е обиден на Бойко Борисов. Това са много лични неща. Реформаторите са наши коалиционни партньори и са част от управлението на страната, заяви Цачева.

Явно ситуацията с КТБ е извън общите рамки на правото и се налагат специални мерки. Премиерът предупреди за това вчера. Твърденията, че управляващите искат да сложат ръка на банката са несъстоятелни. Щях да се учудя, ако нямаше такива твърдения. Нашите опоненти само чакат да вземем някакви решения, за да ни атакуват, коментира Цачева.

В съдебната система предстои много работа. Реформата започна, но има още много път да се извърви. Ако се следи коректно законодателния ред в парламента, ще се види, че вече минаха няколко много важни законопроекта. Говоря за Закона за училищното и предучилищното възпитание, Закона за МВР. На дневен ред е здравната реформа, промени в социалната система. Всичко това говори за работата на правителството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: