Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Целият Фонд за лечение на деца е в ареста заради подкупи
Автор: Екип Ruse24.bg 15:53 / 20.04.2016Коментари (26)691
©
Шефът на Център Фонд за лечение на деца Павел Александров и още 7 длъжностни лица са арестувани за 24 часа, съобщи спецпрокуратурата. 8 души е и целият щат на звеното, което означава, че реално е арестуван целият фонд. 

Под ръководството на спецпрокуратурата ГДБОП проведе акция, при която прокурори и разследващи полицаи влязоха в сградата на фонда в столицата. Разследването е по досъдебно производство за организирана престъпна група за корупционни престъпления. Участниците в групата са извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи.
В момента все още се извършват предварително разрешени от спецсъда претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели. 
 
Утре спецпрокуратурата ще предостави допълнителна информация, след като приключат първоначалните действия по разследването.

Преди дни майката на 4-месечно момче от Русе сигнализира, че синът й е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб и се нуждае от спешна операция в чужбина. Всеки час за детето е от значение. Майката Даниела Христова е кандидатствала пред фонда за операция в Германия, но отговорът оттам се бави. За да не стане забавянето фатално, близките на бебето са започнали дарителска кампания.


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Зверове. И Крумовите закони са меки за техните грехове.
0
 
 
Как не ви е срам бе, ИЗРОДИ!!! Вие деца нямате ли??? Това не е човешко....нямам думи!!
+1
 
 
Ето за това трябва да се пише и да се коментира от Европа, а не за една мизерна банда арабски кучета, че били заловени и вързани. Хайде сега да видим къде е Европа, ще има ли наказание? Кой ще тегли ''късата клечка'' пак? Ето един реален проблем, за който трябва да се говори и да се прави каквото трябва, а не да има само чесане на езици, за да омилостивим някой си, отново.
Aнонимен
на 21.04.2016 г.
+2
 
 
Хора, преди да съдите чуйте потърпевшите. Аз съм родител на нуждаещо се дете и два пъти съм ползвал финансиране от фонда, в моманта кандидатствам за трети път . Може и да има нарушения- България сме - но аз съм доволен от начина по който работи фондът за лечение на деца. Първият път дори не исках да кандидатствам опасявайки се от бюрокрация но ме убедиха колеги. Резултатът - изненадан съм от коректно отношение и действие. Попълват се много документи но служителките съдействат . За всяка стъпка съм получавал писмено уведомление. Освен това има строен и ясен електронен регистър от който се вижда как се движи молбата. Пари не са ми искани, намеци не са ми правени, контактувал съм само с приемащите документите служители. Вторият път детето ми беше на косъм - финансирането се осъществи в рамките на две седмици а болницата където се осъществи операцията не се притесняваше че няма да получи финанси и осигури необходимото медицинско изделие веднага - преди заплащането. Сега чакам решение за финансиране за медицинско изделие за неспешна операция - в момента не получавам писма но виждам в електонния регистър докъде са документите - предстои разглеждане . Просто не мога да си представя ако всички служители са арестувани - какво ги чака нашите деца! Може да не са светци но си вършеха бързо и точно работата - и забележете - имат съчуствие към нас - това е рядкост за администрацията
+1
 
 
Безродници! До парите за децата ли опряхте?
-1
 
 
Краката. И ръцете да му се отрежат. И после намазани със стъклина вата.
0
 
 
Е ,колко ще зад решетките,това е моята питанка?
0
 
 
Fuck off - това са престъпници,Бог вижда всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: