Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Централният плаж в Слънчев бряг откри сезона
Автор: Силвия Станева 11:22 / 01.06.2019Коментари (0)755
©
Централният плаж в Слънчев бряг откри днес туристическия сезон с най-високия екологичен приз - Син флаг. Ивицата получава за първи път отличието, след като от тази година управлението бе поето от нов концесионер.  Морските спасители от днес са в пълен състав на Централния плаж и дежурят без почивен ден по вишките. Осигурена е и  24-часова физическа охрана, която бди за сигурността на туристите.   Нови чадъри и шезлонги са на разположение на почиващите, които вече събират тен на пясъка. Осигурена е свободната безплатна зона на пясъка, която е  50 процента. Мощни лампи са монтирани по цялото протежение на ивицата и ярко я осветяват през нощта. 

Само за няколко месеца плажът беше преобразен  и след оспорвана световна надпревара доказа, че има място в списъка с най-добрите ивици. "Синият флаг е голямо признание за нас, защото изключително активно прилагаме високите изисквания на  Международната Фондация за екологично образование ", заявиха от управата на ивицата. 

Сертифицирането по програмата "Син флаг" дава шанс всички плажове да сверят политиката си на управление със световните стандарти и да премерят сили помежду си. Критериите, които се изпълняват са свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование. От фирмата концесионер информираха, че два пъти в месеца се правят проби на морската вода, дезинфекцира се редовно плажа, осигурени са и достатъчно съдове за отпадъци. Освен това плажът е пригоден и за хора с увреждания. За тях са изградени специални тоалетни и рампи за лесно придвижване. 

"Дълги години по програма "Син флаг" бяха сертифицирани само плаж Слънчев бряг-Юг и Слънчев бряг-Север и само на тях се вееше Синият флаг заради отличното им екологосъобразно управление. Благодарение на усилията на новия концесионер на плаж Слънчев бряг-Централен, фирма "РВК 1", ивицата заслужено беше удостоена с престижната световна награда "Син флаг", след изпълнението на критериите на програмата, касаещи качеството на морската вода, екологичната информация и екообразованието, безопасността, услугите и удобствата. Фирмата доказа, че управляваният от нея плаж има място сред най-добрите световни плажове, наградени през 2019 г.

Българско движение "Син флаг" поздравява концесионера на Централен плаж за амбицията и със задоволство присъжда наградата след решението на Международното жури на програма "Син флаг" в Дания, защото след дългогодишно прекъсване цялата плажна ивица на Слънчев бряг е вече сертифицирана и всички зони - Слънчев бряг - Юг, Слънчев бряг - Север и Слънчев бряг- Централен отговарят на високите стандарти на световния еко-етикет. Това е и отлична награда за 60-годишния юбилей на курорта през тази година", посочват от движението "Син флаг".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: