Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Центърът за изследване на тероризма цели да повиши нивото ни на сигурност
Автор: Петя Кузева 20:49 / 29.06.2023Коментари (1)276
Центърът за изследване на екстремизма и тероризма цели да повиши нивото на сигурност на българите. Това съобщиха полк. доц. д-р Петър Маринов, д-р Лъчезар Милушев, майор Димо Иванов в предаването "България, Европа и светът на фокус" по "Фокус", относно открития Център за изследване на екстремизма и тероризма навръх патронния празник на Военна академия "Г.С. Раковски".  

"Трябва да подчертая, че по време на откриването беше представен и един от нашите стратегически партньори – Международния институт по контратероризъм в Херцлия, Израел, с който с течение на времето не само стартирахме, но и задълбочаваме нашето сътрудничество, не само по обмен на студенти чрез кратки уъркшопи и обучителни програми. В момента и като асоциирана партньорска организация, и като индивидуални членове на нашия изследователски център мисля, че ще допринесат и ще имаме възможност в много по-широка степен и много по-качествено да изготвим нашата продукция като анализи", обърна внимание полк. доц. д-р Маринов.

Той добави, че е много ценна  подкрепата, която  получихме  и от Военна  академия като наша организация и като домакин. Доц. Маринов благодари на всички партньори, които по  един  или  друг  начин  ще  допринасят  за дейността  на този център. 

Д-р Лъчезар Милушев обърна внимание, че целта е да повишат нивото на сигурност на българските граждани по отношение на новите заплахи.

Полк. доц. д-р Маринов обясни, че една от основните цели на изследователския център – освен анализи, е да се постигне наистина и взаимодействие с оперативните звена, което ще доведе и до по-синхронна работа между самите институции.

"Именно тук се обединяват усилията, идеите, ако щете и емоциите на гражданския сектор, на научната общност, на оторизираните държавни органи, които работят в сферата на сигурността, с една голяма идея и надявам се тя да бъде отново успешна, а именно – да повишим нивото на сигурност по отношение на българските граждани по отношение на новите заплахи, които са адски динамични и много бързо се променят. Това изисква един капацитет на всички нас така, че да можем да отговорим адекватно на новите рискове, които възникват в резултат на тези заплахи.", добави д-р Милушев. 

"Няма почти никаква разлика с колегите, които се обучават в чуждите университети. Това се видя и в последния уършоп, който проведохме в Израел, видя се и в съвместната програма, която Военна академия "Раковски“ и нашата специалност в частност направи заедно с TOBB Университета в Анкара и с Университета "Хумболт". Това помага не само за развиване на сътрудничество, не само за развиване на приятелство и на кооперация между бъдещи специалисти, каквито са студентите в това направление, но и за постигане наистина на единно разбиране по отношение на проблема.", изтъкна полк. доц. д-р Маринов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въпроса Заплахи е доста особен! Очевидно въпросния господин говори за Външни Директни Агресии и Заплахи! Но една заплаха може да има всякакви форми! И най-коварната е Външната Зплаха отвътре! Или това което става в Парламента на Република България. и нейните официални структури! Което показва, че комплекса заплаха е много по-сложен от този, който се разглежда от споменатите институти, университети или уж специализирани организации.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Масови протести срещу цените на горивата
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: