Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия
Автор: Екип Ruse24.bg 14:24 / 25.10.2021Коментари (0)483
©
Частен съдебен изпълнител се опитва да принуди 10-годишната дъщеря на убитата в катастрофа край Созопол през миналата година Юлия Ангелова да плати 1200 лв. сметки за парно, без детето да е приело наследството. За куриозния случай разказа бащата на момичето Цветелин Цеков.

"Изпратиха ми едно писмо преди няколко месеца. Тогава като настойник на детето отговорих, че не сме приели наследството и ще се издължим, когато го направим. Преди дни обаче получих ново писмо, в което ни заплашват с дело", разказа Цеков пред  "24 часа". Той обясни, че са останали няколко детайла, които да се доизгладят, преди наследството да бъде прието.

Това е пореден казус с институция, която притиска дъщерята на Юлия. След като тя бе прегазена в края на юли м.г., застраховател месеци наред отказваше да погаси кредита на жената. Затова детето плащаше по 400 лв. всеки месец. Едва през февруари т. г.

Комисията за финансов надзор започна проверка, застрахователят върна парите на детето и погаси задължението. За катастрофата все още няма обвинен. Тя стана в нощта срещу 26 юли м.г. на пътя Созопол - Приморско. Ангелова била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя", където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла, защото се скарала с шофьора по повод сумата за превоз. Тръгнала пеша, когато кола я блъснала. Шофьорът избягал от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил ударил жената. Неговият водач веднага подал сигнал на тел. 112.

Ангелова още била жива, макар и в тежко състояние. При огледа бързо се разбрало, че подалият сигнала не е първият, ударил Юлия. Затова от полицията веднага започнали да преглеждат записи от камери в района. Така стигнали до автомобил, на цвят сив металик. Капакът му бил изкривен. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били установени веднага, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа полицаите успели да издирят автомобила и задържали собственика му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, макар полицаи да са убедени, че капакът е бил поправян.

Мъжът бил пуснат без обвинения, защото не можело да се направи експертиза, която да каже дали това е колата, блъснала Ангелова

Още по темата: общо новини по темата: 7
05.07.2021 »
18.02.2021 »
08.02.2021 »
12.10.2020 »
02.08.2020 »
29.07.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: