Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Четири лапи": Красивото за нас е ужасяващо за тях!
Автор: Пламена Николова 14:40 / 13.12.2021Коментари (0)385
© Varna24.bg
Тази зима "Четири лапи" - международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, стартира социалната и медийна кампания "Красивото за нас е ужасяващо за тях“, с която апелира към отговорно честване на празниците. 

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки не само за хората - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл представляват сериозна опасност и за всички животни покрай безгрижно празнуващите. 

"Всяко куче и котка  може да изпадне в панически страх при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни. Признаците, по които можете да разпознаете тревожната реакция на животните са учестеното дишане, загуба на ориентация и повишено слюноотделяне. При разходка в дните около Коледа и Нова година се препоръчва животните да се извеждат на повод с поставен медальон с телефон на собственика поради риск от изгубване на домашните любимци. Бездомните животни също са изложени на риск, могат да проявят нетипично за тях поведение и подплашени от силния пукот да попаднат в опасност, да излязат на пътното платно, където да загубят живота си или да станат предпоставка за произшествие. Стресът, който животните преживяват може да отключи трайни психични проблеми,“ обяснява д-р Надeжда Мечева, ръководител на клиниката за бездомни животни към "Четири лапи". 

За животните звуците от фойерверки представляват реалистична заплаха с неясен характер. Те не разбират от къде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено, животните изпадат в неутешима паника.

"Целта на кампанията е да разкрие един невидим за много от хората проблем, който се изостря всяка година покрай празниците. “Красивото за нас е ужасяващо за тях" илюстрира страха и стреса, които животните изпитват при шума от пиратки, заря и други фойерверки докато ние празнуваме. За да предпазим домашните си любимци, както и бездомните животни, "Четири лапи" призовава всеки от нас да замени зарята или пиратките с по-смислен и по-малко опасен начин на посрещане на празника,“ допълва Деница Славова, ръководител отдел "Комуникации“ на "Четири лапи". 

Всеки може да подкрепи кампанията на фондацията, като се включи в разговора, започнат с помощта на популярни личности с отношение към животните в Instagram като използва хаштага #SoundOff и специално създадения гиф със същото име в социалните мрежи. Всички, които се разпознават в каузата на фондацията могат също и да добавят специално разработената рамка към профилната си снимка във Facebook. 

Научете повече за инициативата на: https://www.four-paws.bg/nashata-rabota-i-kampanii/kampanii/soundoff

За да подкрепите кампанията в социалните мрежи и да покажете Вашата ангажираност, използвайте хаштага #soundoff и гифа: https://giphy.com/fourpawsbulgari






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: