Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Четири лапи продължава да спасява животни след опустошителните земетресения
Автор: Екип Ruse24.bg 16:27 / 17.03.2023Коментари (0)581
© Христо Владев
Спасителен екип на международната организация за защита на животните Четири лапи прекара две седмици в най-засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия.

С подкрепата на местни организации, екипът ни успя да достави над 125.5 тона храна за домашните и селскостопански животни в региона. Екипът оказа медицинска помощ на пострадалите животни в няколко приюта и помогна с транспортирането им до клиники. Освен това, Четири лапи е единствената международна организация за защита на животните, която успя да помогне и на място в Сирия, съобщават от пресцентъра на фондацията.

В екипа влизат и ветеринарният лекар Марина Иванова, която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор Спасителни мисии, както и Велизар Ангелов, координатор международни проекти от българския офис.

В следващите месеци Четири лапи ще продължи да полага усилия за възстановяването на региона, като го снабдява с храна и поддържа контакт с местните организации.

Експертите на Четири лапи посетиха района на Караманмарас, където държавна помощ рядко пристига. Подкрепата им там е жизненоважна както за оцеляването на животните, така и за прехраната на семействата, които ги отглеждат. Благодарение на сътрудничеството си с властите, екипът ни успя да прекоси границата със Сирия за един ден. Там те работиха неуморно, разпределиха над 24 тона храна и лекарства и оказаха медицинска помощ на пострадалите животни в региона на Джиндирес. Четири лапи успя да осигури храна за следващите два месеца на над 5,000 животни, в т.ч. котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.

"Страданието на всички тези хора и животни е огромно. Ние видяхме с колко малко разполагат селата след трагедията и колко ценни са животните за тях. От голямо значение е те да продължат да получават помощ и в следващите седмици. Има недостиг на стоки от първа необходимост. Хората спят в палатки и се молят за помощ. За съжаление, помощта не достига до всички. Докато тя е съсредоточена в Турция,отчаянието и липсата на адекватна помощ в Сирия ни оставиха безмълвни. Ще продължим с полезната си дейност в районите, в които тя е най-необходима,“ споделя ветеринарният лекар Д-р Амир Халил, който има десетки години опит в работата си за бедствия и конфликтни зони и ръководи екипа на място.

Четири лапи ще продължи да работи заедно с местни организации за осигуряването на храна за животните в засегнатите райони на Турция и Сирия и е в готовност да помогне с каквото е необходимо за възстановяването на района, за което ще е нужно дълго време.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: