Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Четирима здравни министри на прокурор
Автор: Екип Ruse24.bg 11:44 / 13.10.2012Коментари (5)1982
©
Сметната палата даде четирима здравни министри на прокурор заради лошото състояние на хемодиализата у нас. Това са Евгений Желев, Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова и Стефан Константинов.

Причината за крайното решение е одитен доклад върху състоянието на хемодиализата в страната за периода януари 2009 г. - юни 2011 г. Сметната палата счита, че през това време са налице данни за извършено престъпление. Оттам обаче обясниха, че не могат да огласят какво е то преди прокуратурата да реши дали ще повдигне обвинение.

На диализа в страната са над 3 хиляди души. Качеството на процедурите, които получават тези хора обаче не е достатъчно високо, се казва в констатациите на доклада. Основната причина за това е липсата на достатъчно средства. Средната стойност за извършена диализна процедура не е променяна от 2005 г. до края на 2011 г. Болниците пък не са получавали пари не за всяка дейност, а на куп, които не е ясно дали са били достатъчни. Според клиниките разходите им далеч надвишават приходите, които им дава държавата.

Не е ясно дали са били достатъчни и лекарствата и консумативите за диализата. Лекарите и сестрите пък са били по-малко, отколкото е нужно за лечението.

Според Сметната палата отговорност за тези проблеми и управленските решения за одитирания период носят четиримата здравни министри. Новият министър пък трябва да изгради стройна система за отчет на разходите и за контрол върху качеството на процедурите и използваните консумативи.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
"Причината за крайното решение е одитен доклад върху състоянието на хемодиализата в страната за периода януари 2009 г. - юни 2011 г. Сметната палата счита, че през това време са налице данни за извършено престъпление. Оттам обаче обясниха, че не могат да огласят какво е то преди прокуратурата да реши дали ще повдигне обвинение." Кажете ми какво разбрахте от този цитат- хем има престъпление, хем ще си помислим какво е...
-1
 
 
Бюджетът на МЗ заплаща хемодиализата. За МЗ отговаря министър Дянков- пряко и косвено като финансов министър. Подведете и него в прокуратурата като виновен за финансовото състояние в хемодиализата/ здравеопазването! Не защитавам гореспоменатите лица, но ситуацията ми изглежда така- първо ви давам по- малко пари, отколкото е необходимо за доброто функциониране на системата /в случая- хемодиализа/, после ви съдя защо не сте осигурили добро качество с тези недостатъчни пари.
Aнонимен
на 13.10.2012 г.
0
 
 
Тези министри по времето на Станишев ли бяха в правителството?
-1
 
 
А кой носи отговорност зо толкова жестоко орязан бюджет за това министерство? Истинските виновници за нищо не отговарят, както винаги. Даже ще продължат акъл да дават как да се правят икономии в условията на криза.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: