Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Четвърти ден депутатите обсъждат Бюджет 2022
Автор: Екип Ruse24.bg 14:16 / 25.02.2022Коментари (0)701
© БНТ
Напрежение и спорове в парламента. Четвърти ден депутатите обсъждат проекта за държавния бюджет за 2022 г. След среднощно заседание, което приключи в 5.00 ч. сутринта и три часова пауза, дискусиите по план сметката бяха подновени, съобщава БНТ.

Народното събрание реши отмени петъчния парламентарен контрол и ударно да работи по приемане на бюджета. Амбицията е това да стане преди полунощ.

С откриването на заседанието имаше напрежение провокирано от поисканото изслушване на финансовия министър Асен Василев, който да защити параметрите на бюджета. Това беше направено от депутата от ДПС Хамид Хамид. Асен Василев нямаше как да присъства в пленарната зала, тъй като участва в заседанието на финансовите министри - ЕКОФИН в Париж. Подобно искане направиха и от ГЕРБ. Десислава Атанасова заяви, че по-добре да дойде някой от вицепремиерите, предпочете това да бъде Корнелия Нинова. Социалистите обвиниха опозицията, че с процедурни хватки бави приемането на бюджета.

"Ако тази нощ беше създаден прецедент в Народното събрание до 5.20 ч. да се обсъждат текстове без нито един представител на правителството, то е редно поне сега, сутринта, да поканите най-малкото финансовия или поне вицепремиер. Аз държа това да е Корнелия Нинова, която вчера от трибуната си позволи назидателен тон към една парламентарна група, с аргумент, че точно ГЕРБ не желае приемането на бюджета и го бави. ПГ на ГЕРБ присъстваше до 5.20 ч. сутринта", каза Десислава Атанасова, председател на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Хубаво е, когато някой казва какво се случило от трибуната, поне да е бил тук, за да знае какво се е случило. Вицепремиерът Нинова с още 5 министри бяха тук до 2 часа нощес. До 6 без 20 опозицията поставиха 118 процедури по начина на водене и само четири изказвания по същество, като едно и също изказване правиха по няколко пъти", каза Георги Свиленски - председател на ПГ на "БСП за България".

"Г-н председател, направете остра забележка на г-н Свиленски. Той не е шеф на опозицията да казва кой какви процедури и изказвания да прави. Ако г-н Свиленски предлага да изгони опозицията и да си гледате бюджета, явно първите наченки на агресия са факт", призова Хамид Хамид от ДПС.

"Имам молба към председателстващия, г-н председателю, смятам да взимам думата за изказвания днес, за реплики, за дуплики. Много Ви моля, когато взема думата на петата минута и първата секунда без да ме предупреждавате, без забележка, без да ми напомняте, да ми изключвате звука", каза Георги Ганев от ДБ.

Още по темата: общо новини по темата: 189
23.11.2023 »
10.11.2023 »
12.07.2023 »
24.05.2023 »
27.04.2023 »
18.04.2023 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: