Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
„итатели: ћобилни оператори искат незаконно да след€т здравето ми!
јвтор: ƒиана Ѕикова 16:53 / 17.04.2020 оментари (32)428
© Ruse24.bg
„итатели на Ruse24.bg сигнализираха, че получават служебен SMS от мобилните си оператори с призив да се регистрират в специално приложение, за да се следи здравословното им състо€ние. ≈то какво написа д-р »во ¬атев за случка от днес:

"ћобилни€т оператор ј1 си позвол€ва да ми праща непоискано съобщение, с което ме призовават да се регистрирам в приложение, с въвеждане на личните ми данни и да след€т моето здравословно състо€ние! ѕредполагам и други оператори са направили това! “ова е недопустимо и незаконно!"

“акъв SMS получават всички абонати на ј1. —поред д-р ¬атев, всеки, регистрирал се в приложението, автоматично дава право на оператора да го след€т къде се намира. "—тавате като джипиес и могат да ти определ€т местоположението до един метър! “ова е начин за следене на хората!" - коментира той.

ƒен по-рано и абонати на “еленор са получили съобщени€ с текст "Ѕъди солидарен в борбата с COVID-19, виж как на .../следва APP адрес/.", потвърди пловдивчанката ƒимана “одорова.†

—лед активиране на линка се отвар€ "≈динен информационен портал COVID-19". ¬ об€снението пише, че след като се свали мобилното приложение ViruSafe, ще помогнеш като отчиташ своето здравословно състо€ние всеки ден. ћ« и Ќќў отправ€т към всички граждани на Ѕългари€ молба за помощ в преодол€ването на ситуаци€та, породена от коронавируса.†

≈то какво пише още:

"¬ текущата обстановка в ћ« постъпва информаци€ основно за тежко болните и хората със силно изразена симптоматика, потърсили медицинска помощ. «а изготв€нето на максимално точен статистически модел и с цел по-бърза отм€на на текущите мерки и връщането на населението в нормален ритъм, е необходима информаци€ от максимално гол€ма част от населението, включително граждани, които н€мат силно изразена симптоматика или никакви про€ви симптоми.†

÷елта на това приложение е да дава възможност на всички пребиваващи в Ѕългари€ да се включат и помогнат, въвеждайки своите данни и отчитайки своето състо€ние ежедневно.

„рез солидарност на индивидуално ниво и участвайки отговорно в процеса, ще можем да преминем заедно през това изпитание по-бързо и с по-малки загуби за обществото."
ќще по темата: общо новини по темата: 5663
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
предишна страница [ 1/944 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
"ƒокато има агнета, ще има касапи" - българска мъдрост.  ой е карал насила будалите да си купуват "умни" т»лифони? :)))))))
+1
 
 
» това приложение "ћесинджър "има достъп до всичко,шпионира те ,като си пишеш с н€кого,като говориш,така е.ј пък антивирусните съвсем.«атова не си инсталирайте антивирусни на смартфоните,те нито паз€т от вируси,нито нищо !» антивирусните много бързо скапват батери€та,почва да пада много бързо,виждам !
+1
 
 
–обин€та »заура, е гледахме в захлас :)
+2
 
 
 аква неверо€тна сапунена драма, уважаеми зрител≈!
+3
 
 
Ќе съм получава такова съобщение, не бих си инсталирала и приложението. ƒанните ми и без това изтекоха в интернет пространството от системата на Ќјѕ, ако пък ако държавата толкова се е загрижила за здравни€ ми статус, да иде да го поиска от лични€ ми лекар.
+2
 
 
ƒа, според бай √ано, излиза че всички умират да му след€т нещо посто€нно рЯШДрЯШДрЯШД
+1
 
 
“ова са недопустимо тъпи читатели, хора без работа чудещи се до ко€ меди€ каква тъпоти€ да напишат. Ќ€кой умр€л да ги следи.
0
 
 
«а болшинството хора незнам защо, все още 20 години по-късно от както са се по€вили телефоните по магазините. ’ората масово не са на€сно какво е това да имаш и ползваш Smartphone. Ќезнам и неразбирам, защо хора все още масово обвин€ват други включително мобилните си оператори за виновни за нещо за което именно самите потребители доброволно са се съгласили полагайки сво€ подпис върху различните правни форми предлагани на т€х не само от мобилните оператори, но и от самите производители на подобен тип техника. ўе си позвол€ да използвам една фраза ко€то наскоро дочух "√аньовци". Ќаш √аньо е свикнал и приел, че като отиде в магазина и си закупи един телефон вариращ в ценови€ диапазон според джоба му, то той не се обвързва по никакъв начин с нищо щом не подписва договор с който и да е мобилен оператор. ƒа, ама не. «а употребата на всеки един телефон без значение от това какъв е той като тип, марка и модел си има определени услови€, рамкови договори и споразумени€ с крайни€ потребител с които всеки един потребител се съглас€ва още от момента в който всеки един от т€х включи сво€ телефон. » понеже √аньо не е свикнал да чете, когато за първи път си пуска телефона, хората... са създали меню от което при необходимост √аньо недоволен от личната информаци€ ко€то се събира за неговото съществуване, може да отиде и да € прочете в последствие. “а така драги ми √аньовци извадете си телефона и отидете в следното меню Ќј—“–ќ… »>«ј “≈Ћ≈‘ќЌј>ѕ–ј¬Ќј »Ќ‘ќ–ћј÷»я или SETTINGS>ABOUT PHONE>LEGAL INFORMATION там са поместени всички правни форми с които вие сте се съгласили включително и сподел€нето на вашата лична информаци€ или местонахождение, не от даден оператор, а от ¬аши€т мобилен телефон, запасете се с търпение... споразумени€та с които сте се съгласили са много обширни и много на брой, при€тно четене. ј що се късае до д-р ¬атев, господина €вно е неграмотен и с купена диплома щом не разбира смисъла на прочетеното от сами€т него. ÷ели€т съм в очакване на цели€т негативизъм който ще се изсипе по мой адрес след този ми коментар, но просто вече ми идва в повече неусведумеността на н€кой индивиди.
+4
 
 
јз и да искам не мога да го инсталирам това приложение, защото телефонът ми и операционната му система са много стари. јко мобилни€т оператор обаче реши да следи н€кой, не му е нужно приложение. ¬секи телефон без изключение може да бъде локализиран от мобилни€ оператор - дори и да не е "смартфон". »наче аз също го получих този —ћ—. ƒо колкото разбирам чрез това приложение всеки сподел€ здравни€ си статус. ƒобре..... да кажем сега по време на кризата с коронавируса това е горе долу ќ . –ано или късно обаче тази криза ще отмине и какво ще стане с тези данни които вече сме споделили? “е ще продължат да вита€т в пространството, защото веднъж щом нещо е пуснато в нета то си остава там завинаги.  аква е гаранци€та че н€кой ден н€кой н€ма да злаупотреби с тези данни?  ой ли знае дали н€кой хакер н€ма да се добере до т€х? Ќа мен лично не ми е много комфортно всеки да знае че съм диабетик и да разполага например с резултатите от последни€ ми профил.
+2
 
 
значи е нещо фалшиво щом ти искат лични данни мобилни€ оператор има всички данни отказвай вс€каква връзка
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ћ¬– ѕловдив разби група за фалшиви документи
»збори за председател на Ѕ—ѕ
ѕърви€т учебен ден
“ежка катастрофа край границата отне три живота
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: