Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Петков
Автор: Екип Ruse24.bg 09:43 / 17.06.2022Коментари (2)376
© Нова тв
Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"Тактическият интерес на ГЕРБ беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо", каза още той в студиото на Нова телевизия.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. "Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни", запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една "невъзможна коалиция. " Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството", коментира Радомир Чолаков.

"Това, че ГЕРБ е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБ. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата", посочи още той.

"Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства", категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: "В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно".

"Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха", отбеляза Чолаков.

Относно това кого биха подкрепили за председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев, той посочи: "В момента НС трябва формално да излъчи председател, за да има парламентът такъв, но този председател няма да има работа за повече от 2-3 седмици. Моята политическа логика е, че ако ИТН издигнат кандидат за председател на НС, аз лично, бих го подкрепил. Какво ще реши ПГ е друг въпрос, споделям личното си мнение".

На въпрос защо от партията бързат с вота на недоверие, той отговори: "Защото ПП пазаруват в момента народни представители. Това е нечувана политическа корупция. Такова нещо не се е случвало. Те го казаха. Един млад колега в Сара Загора каза "да, ние ще пазаруваме депутати".

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чолаков,мислех,че с математиката си по наясно.Какви три парламента,тея Харвардци дойдоха на есен и ви издухаха,а тея дето щяха да ви "изчегъртат" от ИТН сега ги подкрепяте,да ви имам и политическата зрялост.
+1
 
 
Каква договорка с вас гербави.Вие сте за затвор .Лошото е ,че Итн ви исписаха очите а бяха най големите ви критици .Особено онова недоразумение Тошко.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: