Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Чужди посланици: Депутатите да покажат, че не омаловажават борбата с корупцията
Автор: Екип Ruse24.bg 14:39 / 07.09.2015Коментари (5)407
©
Партиите, отхвърлили проектозакона срещу корупцията по високите етажи на властта, и тези, които не гласуваха за него, трябва да представят нови идеи за справяне с проблема, за да покажат, че не омаловажават борбата с корупцията. Това заявиха посланиците на 14 държави членки на Европейския съюз.

След като миналата седмица парламентът отхвърли на първо четене предложения от вицепремиерът Меглена Кунева антикорупционен закон, днес европейските дипломати излязоха със съвместно изявление.

Те заявиха, че решението на депутатите е негативен сигнал и припомниха, че Европейската комисия поставя борбата срещу корупцията в България на водещо място в мониторинговите си доклади.

"На 2 септември българският парламент отхвърли на първо четене проектозакона срещу корупцията по високите етажи на властта. Това, че предложеният от правителството първоначален текст беше отхвърлен без по-нататъшно парламентарно обсъждане, е негативен сигнал в рамките на борбата срещу корупцията", пишат посланиците.

"Ефективната борба срещу корупцията е решаващ елемент от върховенството на закона. Европейската комисия поставя тази борба на водещо място в дневния ред в своите последователни доклади по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП). Тези доклади са одобрени от нашите правителства и от поредица правителства на Република България", продължава позицията.

"Надяваме се, че отхвърлилите проектозакона политическите партии (включително онези, които не гласуваха) ще представят възможно най-скоро нови идеи за справяне с този проблем, като по този начин покажат, че неуспехът в това гласуване не означава, че народните представители омаловажават борбата с корупцията на всяко едно ниво", отбелязват още дипломатите в изявлението си.

То е подписано от посланиците на страните членки на Европейския съюз Нидерландия, Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Белгия, Ирландия, Полша, Дания, Финландия, Италия, Кипър, Испания, Люксембург и се подкрепя от посланиците на Норвегия и Швейцария.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо посланикът на Франция не каже срещу какво Миглена Кунева подписа закриването на 2 от блоковете на АЕЦ Козлодуй?
+3
 
 
И в Европа вече знаят, че у нас мафията се е срастнала властта. Да не са луди да приемат закон, който ще опандизи две трети от депутатите. А вижте в една Румъния какво правят - няма премиери, няма кметове, няма министри - всички виновни се наказват.
Aнонимен
на 07.09.2015 г.
-3
 
 
Посланиците да видят собствените си държави,защото и те имат трески за дялане. Да не се месят във вътрешните работи на други страни. Погледни гредата в собственото си око , а не гледай треската в чуждото.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: