Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Д-р Маджаров: Отказът за ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Автор: Екип Ruse24.bg 13:03 / 07.12.2020Коментари (1)999
©
"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания". Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на "Здравей, България".

Според него личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Той е съгласен, че в този момент политиците и известните хора, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията срещу коронавируса е безопасна. Той изрази увереност в добрите резултати на препаратите и бе категоричен, че ще се ваксинира. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.

"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент да се заразиш. Категорично за всеки човек над 50-годишна възраст това е доста по-разумният подход в ситуацията", коментира председателят на БЛС.

Според него, ако ваксината не се съхранява правилно, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като едно от най-сериозните предизвикателства, пред които ще се изправят медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за целта пунктове. Маджаров коментира и появилите се снимки на опашки пред големи магазини в почивните дни.

"Не толкова мерките са важни, колкото контролът за спазването им. Тук става въпрос за абсолютен отказ да бъдат спазвани от ръководството на този магазин, който и да е той, и не съм чул да са санкционирани, а трябва да бъдат наложени санкции", смята той. 

От лекарския съюз пожелаха по-добра комуникация между медиците, Министерския съвет и здравната каса.

"Взеха се решения да се разкрият COVID зони в ДКЦ-тата. Имате ли информация колко сключени договори има досега за такива зони? И аз нямам, а съм председател на лекарския съюз", каза още Маджаров.

И все пак като безспорно постижение беше определено въвеждането на електронното направление.  

"Електронното направление действа. Не е вярно, че на места, в някои части от страната, е невъзможно. Невъзможно е там, където IT фирмите не са интегрирали на общопрактикуващите софтуера", обясни председателят на лекарския съюз. 

А скоро факт ще е и електронната рецепта. А как ще се поготви страната за предстоящата кампания по ваксиниране, ще стане ясно по-късно в понеделник на брифинг на здравните власти.

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така,така!Да се ваксинират: парламента,президента и премиера! После,всички партии,вкл.и тези за кандитати,за управление!След година, две,да видим изследвания,с блакоприятен край,пръв съм на опашката!До тогава...ш'ъ питам,,как си ти''
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: