Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Д-р Мичев: Оправдан съм по всички обвинения, искам да изчистя името си, обидата не мога!
Автор: Пламена Николова 17:03 / 12.02.2020Коментари (2)736
©
Личен архив
Хирургът д-р Бранимир Мичев се свърза с Varna24.bg за да сподели своята гледна точка по повод публикацията "Една инстанция дели 6 пъти арестуван хирург от връщане на работа във Варна". Ето какво коментира хирургът за медията ни:

"За 25 февруари е насрочено дело във Върховен съд относно възстановяването ми на работа като лекар-хирург в МБАЛ "Св. Анна“. Започнах работа в здравното заведение в края на 2015 г. , винаги съм спазвал ред и дисциплина, нито пия, нито пуша, нито съм закъснявал за работа. Работих в болницата до 2017 г., до смяната на ръководствата. През октомври назначиха новия директор и 20 дни след това ми връчиха първото предупреждение за уволнение. Един от мотивите беше, че не било спазено по документация издаването на предоперативна експертиза за един пациент. Касае се за случай, при който бях оперирал на нощна смяна пациент, но нямаше оставени бланки. По принцип секретарка вписва тези неща, но само в  делничните дни. През нощта никой не описва тези факти, ако имаше бланки щях да ги впиша. Винаги съм си описвал надлежно документацията. В рамките на една седмица имах две предупреждения за уволнение. Това не само ме изненада, но и обиди, защото винаги съм си гледал съвестно работата. Имам доста голям контингент от пациенти и винаги съм спазвал правилата за добра медицинска практика. Хирурзите обаче са малко докачливи на тема кой какви пациенти оперира. Всеки има капацитет и обем на работа, хирургията е комплексна дисциплина и сам човек не може да я работи. Всеки пациент обаче също има свои предпочитания. В удостоверение от лекарския съюз пише, че нямам налагани наказания за лекарска грешка до края на 2020 г. Винаги може да възникне проблем с пациент, но такива жалби и оплаквания не е имало по мой адрес. Ако е имало конфликти, те са били в името на здравето и живота на болните. Идвам от болница, където е работено абсолютно всичко. Хирург съм вече 30 години и по такъв начин някой да се подиграва с работата ми е недопустимо и обидно.

В случай, че съдът се произнесе в моя полза и на следващата инстанция, аз ще се върна на работа, искам да си практикувам професията и да израствам в нея. Въпреки огорчението и обидата, ще се върна, защото смятам, че в болницата лекарите трябва да работят в името живота и здравето на болните, независимо от личните си емоции и пристрастия. Не съм засегнал никого, не съм отсъствал нито ден. Оставал съм да помагам на колегите си. Времето си върви, човек трябва да се развива. Ако съдът се произнесе, че нямам вина и трябва да бъда възстановен на работа, аз ще се върна. Според решенията на Районен съд до момента аз съм невинен и се отменя уволнението ми. Не съм водил съдебен спор заради обезщетението. Тук не става въпрос за финанси, а за достойнство. Като лекар никога не съм изпращал пациент дори да плати такса за избор на екип. Това е обидно, въпреки че е напълно законно и позволено от МЗ. Хората нямат такива големи финансови възможности. Не мога да рискувам да оставя човека болен и да не го оперирам, ако не е платил за избор на екип.

Твърдението, че съм арестуван шест пъти е клевета и лъжа. Уронва се името и престижа ми. Досега не съм давал гласност, вярвам на българският съд, че взема правилните решения, не ги оспорвам. В тези вменявания, че съм извършил престъпления, няма грам истина. Да започнем с делото, което е описано за това, че съм обещавал да спася сина на Писанцалъ. Това е човек с 6-7 присъди и беше дошъл с един господин, който ми представи нещата по начин, който беше подвеждащ.  Знаех само, че синът му има болки в корема и се нуждае от операция. Никакви други ангажименти не съм приемал. Не съм говорил с никакви вещи лица. Делото е от 2019 г. в Разград и съдът се е произнесъл "невиновен“ за това, че съм "подбуждал началник на съдебна медицина“. Споменава се и Шумен, но това е само защото след моето обжалване Върховният съд определи делото да се гледа в Шумен и там съдът отново се произнесе по казуса "оправдава Бранимир Мичев като невиновен“. Относно вещото лице Борис Пенев, който е починал, аз не мога да нося отговорност, ако някой е обещавал нещо или е правил нещо нередно без мое знание. Нямам нищо друго общо с този град.

Относно обвинението ми за предписани обезболяващи медикаменти на рецептурни бланки водещи се на специален отчет същите са ми били предоставени от РЗИ както и други колеги са получили такива рецептурни бланки по един и същ ред което абсолютно по реда и по наредбата, на база на която се предписват такъв вид медикаменти съдържащи наркотични аналгетици и то е било строго съобразено със заболяванията на болните и с никаква друга цел .

Никога не съм притежавал подобни медикаменти никога не съм държал подобни и не съм злоупотребявал по никакъв начин по който бе отразено в редица медии с цел манипулиране на общественото мнение и злепоставяне ми.

Искам истината да излезе наяве, защото е обидно и детето ми трябва да знае, че името ми е чисто. Оправдан съм по всички обвинения.  Аз през живота си не съм излъгал човек. Баща ми беше уважаван лекар, майка ми също. Брат ми е ортопед. Цялото семейство е почтено и уважавано. Затова ме боли. Имам дете, не е комфортно името ми да се забърква в подобни скандали. Искам да ми се изчисти името, защото не съм извършил престъпления, за които се твърди. Последното решение на Окръжен съд относно връщането ми на работа съм го получил през юни миналата година. Обаче обжалват всяка инстанция и това се прави целенасочено. Смятам, че всичко е било целенасочено спрямо мен. Не съм човек, който не може да се справя с работата си. Създаде се някаква ситуация от злоба според мен. И в Разград така тръгнаха проблемите. От 160 пациенти, аз съм лекувал примерно 140. Ако нещо не мога ще го насоча към друг специалист, но не съм неглижирал никога пациент. Бил съм на разположение по всяко време на денонощието. На всички съм обърнал внимание и никога не съм бягал от отговорност. Никога и не съм злепоставил човек, както се постъпва с мен.

В рамките на две години имаше шест дела. Очаквам решението на съда за връщането ми на работа, защото всеки има някакви заложби и иска да ги реализира. Мен не ме е задоволявал нисък обем на работа. Винаги съм искал да се занимавам с по-сериозни оперативни интервенции. Целта ми винаги е била да помогна на пациента да излезе жив и здрав от болницата", сподели за медията ни д-р Мичев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.03.2020 г.
0
 
 
Директора на света Анна Варна е прозванил на някои болници да злепоставя д/р Мичев , и да не го взимат никъде на работа .Милсля че е доста отмъстителен и няма да го остави така да работи спокойно и да спасява хора .В България отнъщението е на първо място .
Aнонимен
на 13.02.2020 г.
0
 
 
Опитен хирург това е истината за др Мичев Знае кое как да го направи и да спаси човек
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: