Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ДКЕВР готви наказателни постановления за Е.ОН
Автор: Екип Ruse24.bg 15:22 / 31.08.2010Коментари (1)352
© Ruse24.bg
Докладите от проверките на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Е.ОН и EVN вече са изпратени в прокуратурата, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Ведомството извърши одит в трите компании, като резултатите от него показаха завишаване на разходите за външни услуги на дружествата. Семерджиев съобщи още, че предстоят проверки на мрежата на ЧЕЗ и Е.ОН, като продължение на проверките на авариралите съоръжения на EVN по Черноморието.

До една - две седмици Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще подготви наказателни постановления за ЧЕЗ, Е.ОН и EVN заради откритите нарушения при възлагането на външни услуги между дъщерните дружества в трите компании, съобщи Ангел Семерджиев. "Нашите доклади по регулаторния одит са предоставени в прокуратурата. Първо са нарушени основни принципи за минимизиране на разходите, т.е. този подход води до повишаване на разходите. Знаете, че всички разходи, които се правят от такива компании, се покриват в крайна сметка от потребителите".

Енергийният регулатор все още не е готов с резултатите от проверката си на съоръженията на НЕК и EVN, заради тежките аварии по Черноморието, които преди около месец оставиха без ток голяма част от курортите и населените места на север от Бургас. По повод възникналите вчера аварии с елетрозахранването в някои квартали в столицата, Семерджиев коментира: "В много от случаите се касае за ситуации за кражба например на съоръжения на ЧЕЗ или на други компании, които предизвикват и по-продължителни прекъсвания, докато се отстранят авариите. Разбира се, това не оправдава компаниите, защото те са длъжни да осигурят съответната охрана на своите съоръжения, за да не се случва това. Те имат достатъчно средства за това и могат да се справят".

След проверките на комисията в EVN предстоят да бъдат проверени и съоръженията на ЧЕЗ и Е.ОН, за да се избегнат бъдещи аварии, коментира Семерджиев.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще ви кажа истината за тази уж авария по Черноморието.Имам възможността да познавам един от хотелиерите,които пострадаха.Всъщност аварията беше умишлена понеже големите комплекси не са плащали сметките си за електричество поне 3г. назад да не е и повече.Нещата се дърпат от висока инстанция понеже както знаете зад всеки голям комплекс по Черноморието има по един политик. Целта беше да се измисли начин в разгара на сезона собствениците на подобни обекти да си платят задълженията.Друг е въпроса с тн. байпас свързване на централният електромер,които се командва с дистанционно у-е.Досега номера минаваше като на всеки 6м. се повишаваше цената на ток-а и хората плащаха задълженията на хотелиерите.Сега нещата много ескалираха и електроразпределителните дружества търсят начин да приберат задълженията си.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: