Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ДПС при президента: В следващото НС трябва да търсим сформиране на ценностно, категорично евроатлантическо управление
Автор: Екип Ruse24.bg 17:23 / 27.06.2022Коментари (0)533
©
Започваме консултации за съставяне на правителство в предизвикателен момент. Към всички кризи е добавена и политическата криза. Знаете тревогите на избирателите си от растящите цени, продължаващата война. Тези кризи не могат да бъдат решавани само от една политическа сила, каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с ДПС преди даването на мандат за ново правителство.

"Важно е да имаме амбициозна, последователна, единна външна политика. Важна е също така позицията на всяка една партия. Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода означава и много висока отговорност към избирателите. Отговорното отношение на ДПС към етническия мир е факт, факт е, че в кризисни моменти вие винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство", каза Радев.

Има въпроси, които не търпят отлагане и се надявам партиите да влязат в един градивен диалог, каза още президентът.

"За обществото ни е важно виждането на вашата партия и оценката за състоянието на политическата обстановка в страната. Важно е обществото ни да да знае дали виждате вие достатъчно потенциал в това НС за търсене на ново управленско мнозинство и с какви механизми може да се получи и изобщо как виждате печелившата формула за излизане от политическата криза", попита Радев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи политическата криза като естествен край на "политиката, основана на лъжата и омразата". Последната коалиция, по думите му, не е основана на база ценности и политики, а на база отрицание и цялата им идея е била основана на лъжата.

В НС ДПС са се опитвали да разобличават лъжите, които са се опитвали да им внушават.

Изходът от политическата криза е и предпоставка за намиране на решение и на другите кризи, каза Карадайъ.

"Това започна с успешния вот на недоверие към правителството, което отказваше да има диалог, дори и вътре в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите и трудно бихме могли да управляваме в България", каза Карадайъ.

За да има решаване на проблемите на хората и изход от кризите, трябва да възстановим нормалността в българския политически живот чрез диалог, призова той и допълни:

"За нас в това Народно събрание трудно може да се намери онзи необходим диалог, който да произведе онова нужно, хомогенно мнозинство, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Според нас, ние трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност и тежест политическите партии и в следващия парламент не да влезем с омраза и отрицание, а точно с обратното - с нашите ценности, цели и с нашите предложения за приоритети на държавата и да търсим в следващото НС сформиране на ценностно, хомогенно категорично евроатлантическо управление".

Карадайъ заяви приоритетите на ДПС - енергийна и продоволствена сигурност и независимост.

Още по темата: общо новини по темата: 556
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: