Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Да, България" няма да участва в управлението без реформи, те обаче щели да се опитат да градят мостове, а нямало да си тръгват
Автор: Самуил Иванов 14:42 / 09.03.2024Коментари (0)1172
©
Ще има ли реформи? На този въпрос се очаквам днес да получим отговор, ако не, просто няма смисъл. Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов по време на представянето на своя доклад на Третата национална конференция на партията, предаде репортер на "Фокус".  

Според Христо Иванов в демократичната общност идеите са повече от главите, лидерството е повече от тези, които могат да следват, а амбициите са отвъд всякакви хоризонти.

"Можем да кипим, бълбукаме, да се делим, да има чувства, но си научихме урока“, категоричен бе Христо Иванов.

"Първо, трябва да сме заедно, за да сме силни. Трябва да има кого да водим, трябва да можем да говорим с други хора, трябва да можем да градим мостове, трябва да се научим да не си тръгваме, защото бях сме превърнали в общността на тия, дето, ако не има харесва, си тръгват, напускат. Не правят компромиси“, обясни Христо Иванов.

Той каза, че демократичната общност е разбрала, че трябва да прави грешки, трябва да прави компромиси и да търси консенсус с партньорите, с които имат различия в името на България.

"Начуили сме си уроците, няма да се откажем, знаем си целите. Когато целите са правилните цели, и компромисите могат да издържат, и каузите могат да издържат, и подкрепата няма да се загуби“, каза още той.

Той поясни, че настоящата конференция не е отчетно-изборна, а тя полага основите за избирането на  ръководни органи, което ще се случи през следващата година.

Освен това Третата национална конференция трябва да обсъди и формулира мандат за довършването на политическите задачи през следващите девет месеца, да се разработи нова политическа платформа, която да очертае следващ хоризонт за развитие на страната, да се консолидира политическото позициониране както в България, така и на ниво Европейски съюз.

Христо Иванов благодари на Николай Денков и Мария Габриел и отбеляза, че всички присъстващи на конференцията очакват първата жена премиер.

"Ние прекратихме първоначалната част от политическата криза, но дълбоките ѝ основания не сме ги разрешили, не бива да си правим илюзии. Видимо е колко е лесно при всеки спор, който възникне, особено при спора за реформите, да се върнем обратно в кризисния режим“, заяви той.

Той определи сегашното управление като "много крехка коричка“, която се крепи на Денков и Габриел и предупреди, че всички трябва да бъдат много внимателни, защото по думите му "ако допуснем да се счупи тази коричка, цената може да бъде неподозирано висока“.

И потвърди, че както ПП-ДБ, така и ГЕРБ-СДС правят много тежки компромиси.

"Ако не можем да се съгласим ще трябва да се върнем да търсим ново легитимиране на изборите. Това е лош вариант, ако допуснем, ще бъде откровено казано глупави“, продължи той.

За да не се стига до там, Христо Иванов смята, че трябва да се изгради амбициозен план от реформи, в който да залегне реформата в съдебната власт, реформата в службите, механзима за избор на новите регулатори, ясни мнозинства в парламента.

Още по темата: общо новини по темата: 1097
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: