Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Давид Леви: Стремежът на крайния ислямизъм е да потопи в мрак прогреса на западните общества
Автор: Живко Кръстев 15:19 / 28.11.2023Коментари (0)499
©
Стремежът на ислямската цивилизация, на крайния ислямизъм е да потопи в мрак прогреса на западните общества, да промени стандарта на живот, принципите на свобода и на избор на западните общества. Израел е острието на западната цивилизация, което е забито в сърцето на този краен ислямизъм, и затова толкова много го дразни. Ако западният свят, към който принадлежи и България, не подкрепи Израел в тази война с мрака, срещу злото, срещу смъртта, това ще настъпи и към Европа. Това каза международният анализатор Давид Леви в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

7 октомври е знакова дата. Това е рожденият ден на Владимир Путин, но не само – това са 50 години след войната Йом Кипур през 1973 г., когато пет армии нападат Израел. "Връзката между терористичните организации, които са под диктата и директното финансиране на Иран, и режима в Русия е доста директна и очевидна. Тя е на практическо ниво. Русия получава логистична и военна подкрепа от Иран. Лидерите на "Хамас“ редовно посещават Москва и правят Жестове към Русия. От Русия също получават жестове.  

Той подчерта, че войната не е между Израел и Палестина, а с "Хамас“. В Израел живеят около 2 милиона араби, като голяма част от тях се самоопределят като палестинци. "Те са пълноправни граждани и не са по никакъв начин сегрегирани, няма апартейд спрямо тях. Те са пълноправни граждани, които служат в армията, те са лекари, адвокати, много от тях просперират. Израел и еврейският народ няма проблем с арабите“, заяви Давид Леви.  

Според него арабските държави трябва да бъдат оставени сами да намерят своя път към самоопределение и развитие в рамките на своя манталитет и история. "За съжаление, това не се случи в Газа. Тя беше превърната в една терористична база. С всичките пари, които бяха налети там от международната общност, от различни фактори от Европа, от САЩ, частни дарители – това са над 60 милиарда долара от 2007 г. насам, Газа имаше потенциала да се превърне в един втори Сингапур. Те бяха използвани за изграждане на терористична инфраструктура, за строене на ракети, на машини за убиване, за репресия над самите граждани на ивицата Газа. Надали и 10% са стигнали до мирното население, всичко е или откраднато, или използвано за въоръжение“, обясни международният анализатор. 

Подземната инфраструктура на "Хамас“ възлиза на 500 км тунели, изградени подземни фабрики и цехове за производство на бойни ракети. През египетската граница чрез подземни тунели, които наричат "молове“, се внася контрабанда не само на военни, но и на цивилни стоки, под радара на египетското правителство. Снабдяват се от Иран, от Русия, от Северна Корея, които имат една и съща цел – убиване на колкото се може повече хора и създаване на колкото се може повече хаос в света“, заяви Давид Леви.  

Според него, ако конфликтът се разшири, той ще стъпи и на територията на Европа. Анализаторът прогнозира, че войната ще продължи, защото тя е част от един много по-голям конфликт, а именно – сблъсъкът на цивилизациите. "Въпросът е иска ли Европа да бъде отново в мрака на исляма, който се е случвал и в Испания, и на Балканския полуостров, който стига до портите на Виена“, допълни той.  

По думите му историята на ислямския свят е силно деформирана и от там идва и деформираното отношение към възпитанието на омраза към всички немюсюлмани. "Това е първото, което трябва да се промени. Следващото поколение трябва да бъде възпитавано в толерантност, в приемане на другия, на различния. Само тогава има някакъв шанс, може би в рамките на 50-100 години, съотношението на силите да се промени и различните народи да съществуват мирно. Дотогава трябва да бъдем непримирими към убийците терористи, те трябва да бъдат преследвани, изкоренявани от нашия свят“, смята Давид Леви.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: