Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дечко, малтретирал родителите си и заплашвал с убийство, отива зад решетките
Автор: Пламена Николова 11:27 / 13.02.2020Коментари (0)685
©
46-годишният Дечко И., който е бил предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за извършени пет престъпления спрямо родителите си, ще търпи общо наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при общ режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Присъдата на Варненския районен съд, по която подсъдимият е бил признат за виновен и за петте деяния – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, причиняване на леки телесни повреди на майка си и баща си в условията на домашно насилие, както и закани с убийство към двамата, е била произнесена вчера, 12 февруари 2019 г., при условията на съкратено съдебно следствие.

Подсъдимият работил във Великобритания. Там бил осъден и след като изтърпял наказание от 4 години и пет месеца лишаване от свобода, се завърнал и заживял в дома на своите родители от февруари 2015 г. Започнал да проявява агресия към майка си и баща си, обиждал ги, удрял ги и ги малтретирал редовно. Тормозът бил и физически, и психически.

С молба до Варненския районен съд родителите му поискали защита по Закона за защита от домашно насилие. Съдът уважил молбата на тормозените родители и  агресивният син бил отстранен от жилището за срок от 10 месеца, като му било забранено да доближава дома и лозето на родителите си на по-малко от 100 метра. Съдът разпоредил Дечко да посещава специализирана програма за извършители на домашно насилие.

Подсъдимият нямал доходи и разчитал изцяло на пенсиите на своите родители. Въпреки това за грижите и издръжката от тяхна страна отговарял с насилие. След побой над тях бил настанен в психиатрична клиника.

В периода от 20 декември 2018 до 10 април 2019 г. подсъдимият нарушил заповедта за защита от домашно насилие няколко пъти – престъпление по член 296, ал. 1 от НК. На 3 април 2019 г. в условията на домашно насилие нанесъл леки телесни повреди на баща си и на майка си, което представлява престъпление  по член 131, ал. 1, т. 5а от НК. В периода от 20 декември 2018 г. до 10 април 2019 г. в условията на продължавано престъпление агресивният син се заканил да убие родителите си.

Съдебният акт на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: