Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Делян Добрев: ПП никога повече не бива да се докопва до държавния бюджет
Автор: Екип Ruse24.bg 14:56 / 23.04.2023Коментари (2)602
© 24 часа
"Много трудно ще се стигне 3-процентния праг. Този бюджет е прекалено оптимистичен, защото той залага прогноза за икономически растеж от 1,8%. Имаме прогноза на БНБ от 0,4% и прогноза на МВФ от 1,4%. Според нас икономическият растеж на България ще бъде между 0,4 и 1,4%, някъде по средата". Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му това е основополагащо, защото именно на база на икономическия растеж се смята БВП и приходите в бюджета. Според ГЕРБ очакваният дефицит ще бъде много повече от 6,4%, защото приходната част няма да е тази, която МФ предполага.

"Първо трябва да видим този бюджет. Ако наистина дефицитът е 6,4%, това означава, че трябва да забравим за еврозоната и трябва да започнем да се притесняваме за финансовата стабилност на държавата. Всеки дефицит над 3% означава дългова спирала, теглене на десетки милиарди нови задължения за държавата и означава гръцки сценарий", коментира Добрев в предаването "Неделя 150". И продължи:

"Ако не се предприемат никакви действия, наистина има опасност за финансите на държавата и за гръцки сценарий. Ако се предприемат действия, може и да се спаси положението. Лошото е, че тези, които доведоха държавата до тази ситуация, сега сякаш се скриха и избягват да коментират".

Според него не трябва да се вдигат данъците. "И самият Асен Василев е против да ги вдигаме", добави той.

"Ако вдигнем данъците, проблем няма да имаме. Обаче ако вдигнем данъците, това означава да забавим икономическия растеж на държавата, означава да натоварим бизнеса".

"Само споменаването на възможността да обложим печалбите на всички фирми с 33%, вреди на бюджета. Фирмите, чувайки тази заплаха, масово ще започнат да крият резултата - и за миналата година, и за тази година. Самата идея да обложим свръхпечалбата на всички фирми вреди", изказа мнението си депутатът.

Много трудно ще се справим с тази ситуация, решенията никак не са лесни, обобщи Делян Добрев.

""Промяната" в последните 2 години "поръчваха, ядоха и пиха" и сега изведнъж дойде сметката от Министерството на финансите. Сега те първо се опитват да намерят грешка в тази сметка, което няма да се случи. В последствие като видят, че сметката е правилна, ще започнат да се скатават".

Добрев се обяви срещу кабинет с "Продължаваме промяната". Той уточни, че това е личната му позиция:

"Не мисля, че най-добрата комбинация е между първите, особено ако втората сила - "Промяната", иска отново да управлява бюджета на държавата. Всъщност те ни докараха до тази ситуация. Ако ще се прави коалиция между първите двама, за да управлява "Промяната" отново по безобразния начин, по който го прави през последните 2 години, по-добре, моето лично мнение, е да няма такава коалиция. По-добре отново да отидем на избори, отколкото да позволим на тези "шарлатани" отново да правят експерименти с бюджета. Защото тези експерименти накрая ги плащаме всички".

"В последните 37 години от началото на тегленето на кредити от България, средно сме теглили по 1 млрд. на година. Сега заради "шарлатаните" взимаме по 13 млрд. - 13 пъти повече дълг теглим на година заради тези експерименти", подчерта още депутатът от ГЕРБ.

Той уточни, че официалната позиция на партията е да направи всичко възможно, за да се случи коалиция между първите две сили в парламента, защото това би било стабилно мнозинство, което би могло да извади държавата от кризата.

Ако те не приемат създаването на такова стабилно мнозинство с първия мандат, не виждам как биха могли да очакват някаква подкрепа от нас за втория мандат, добави Добрев. Според него не е възможен и вариант, в който ПП-ДБ предложат формат на правителство, в който да няма политически фигури, и ГЕРБ да го подкрепи.

Според него дори да има коалиционно правителство, ПП никога повече не бива да се докопва до държавния бюджет:

"Тази сметка, която я получихме от Министерството на финансите, ще ни се стори като детска игра в сравнение с това, което ще се случва оттук нататък".

Още по темата: общо новини по темата: 742
10.04.2024 »
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ех,ако може вие да го докопате и да си почнете пак кражбата както си знаете
0
 
 
Ех, ако може ГЕРБ да се докопа,да си крадете както си знаете по старите схеми,много ще е добре
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: