Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Демерджиев: Откликнали сме на всички искания на Република Турция
Автор: Екип Ruse24.bg 13:26 / 06.02.2023Коментари (0)391
©
Откликнали сме на всички искания на Република Турция. Това заяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Организирали сме се да дадем списък с помощта, която можем да предоставим от типа на палатки и всякакви други средства, с които да бъдат подпомогнати и настанени пострадалите от земетресението. Поддържаме непрестанна комуникация на професионално и политическо ниво. Цялата помощ, която бъде поискана и можем да дадем, ще бъде предоставена", каза министърът.

Иван Демерджиев обясни, че днешните срещи с областните дирекции предвиждат приемането на отчети за тенденциите в престъпността. Освен това започва и подготовка във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори, за да бъде противодействано на опити на всякаква криминална дейност. 

"Целта на днешната среща е да се приемат отчетите на областните дирекции. Те всяка година подготвят отчети. Имаме да набележим и няколко задачи включително и за изборите. Ще видим как се движат тенденциите през годината в противодействията на престъпността. По това се работи още от преди обявяване на датата, защото криминалния контингент, който се включва в купуването на гласове е познат за нас, който се занимава и с друг тип криминална дейност. Така че ще разберем колко от този контингент е обезпечен, как се работи с него, така че да не противодействаме в последния момент, а през цялото време до провеждане на изборите", обясни служебният вицепремиер.

По повод честванията от рождението на Гоце Делчев вътрешният министър заяви, че разговорите между двете страни продължават на най-високо ниво. България е готова да подпомогне РСМ с всичко нужно, за да острани всякакви технически проблеми по границите ни. Министър Демерджиев ще проведе нова среща с премиера Спасовски по-късно тази седмица. 

"Продължаваме диалога с македонската страна. Аз апелирах в началото на миналата седмица да бъдат допускани безпрепятствено българските граждани, за да почетат паметта на Гоце Делчев. Ясно му казах, че насилието и провокациите единствено раждат същото. Трябва да прекъснем този омагьосан кръг. Имах уверението, че ще бъде подсигурена сигурността на събитието и че ще бъдат допуснати всички български граждани. В първата си част това стана, включително с доста ярко изразени мерки, които бяха дори в повече, но във втората част това обещание не се изпълни. Редица български граждани бяха затруднени да преминат границата, в това число над 40 минути бяха проверявани полицейските служители, които трябваше да ме придружават в тази визита".

"Ние предприехме действия с Външно министерство още в същия ден по дипломатическите канали. Аз съм уведомил премиера Спасовски за това, че не са били допускани български граждани. Поискал съм обяснение какви са причините и защо. Дал съм му ясни индикации, че всякакви технически проблеми, които имат, ще им помогнем да ги преодолеят. Направих заявка в края на седмицата да се видим отново. Това най-вероятно ще се случи в Делчево, а не в Скопие. Поддържаме комуникацията, но много ми се иска РСМ да разбере, че пътят към Европа и към добросъседски отношения, минава през действия, а не през думи", бе категоричен Демерджиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: