Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Деница Симеонова: Да започнеш собствен бизнес у нас далеч не е толкова трудно
Автор: Живко Кръстев 15:42 / 19.04.2024Коментари (0)817
© Личен архив
Целта на инициативата "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това“ е да покажем на младите хора в България, че това да се започне собствен бизнес всъщност далеч не е толкова трудно. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ народният представител от "Продължаваме промяната“ Деница Симеонова.

Инициативата за поредица от събития е на народния представител Деница Симеонова – зам.-председател на Комисията по въпросите на ЕС, Шенгенското пространство и Еврозоната, и редица неправителствени организации и ще се проведе в четири града: в  София на 24 април в УНСС, във Варна на 25 април в Социалната чайна, в Пловдив на 29 април в "Цифров Иновационен Хъб Тракия", в Благоевград на 30 април в Център "Европа Директно".

По думите й в България все още не са известни всички възможности, които дават европейските инструменти за това да сме по-успешни предприемачи и да развиваме технологии и как Европа помага за това. "Затова искаме да съчетаем двете теми. В тези събития ще вложим целия си професионален опит да разбием митовете около това, че пари няма и да покажем на предприемчивите хора кои са пътищата, кои са програмите, които могат да ги подпомогнат,“ каза тя.

"Предприемачеството е една много рискована инициатива. Аз, като народен представител се опитвам да премахна различни пречи, свързани предимно за олекотяване на малкия и средния бизнес, говорим дори за малки промени свързани с това да кажем трудовата медицина, през която трябва да минават малките компании, да е по-олекотена за бизнеси, които нямат производство. Има и доста по-големи пречки чисто законодателни, които например са свързани с един законопроект, който за пореден път в три Народни събрания не успява да мине, а именно за производството на индустриален коноп в България,“ обясни депутатът.

Деница Симеонова добави също така, че на събитията ще се дискутират с младите хора и възможностите, които дават различните механизми на европейските институции, които им помагат не само финансово,  но и "ще им представим програми, по които директно може да се кандидатства на европейско ниво, и така те натрупат знанията и международния опит, да разберат как да си валидират идеята. Ние ще им дадем много практически насоки“.  

Много важна е според нея осведомеността за различните програми и инициативи, в които могат да се включат младите предприемачи. Събитието  "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това“ иска да даде възможност за по-голяма информираност за всички възможности, които предоставят европейските инициативи за младите предприемачи. "За мен има смисъл да вложим истински усилия за това да бъдат подкрепени предприемчивите хора. България все още е сред страните с не толкова висока предприемаческа активност, въпреки че даденостите ни са много добри. Тази серия от събития ще даде пътя за това да свържем държавата и институциите с неправителствения сектор по места и с хората, които могат да получат най-доброто от такъв тип събития,“ поясни още Деница Симеонова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: