Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Денят на италианския дизайн ще бъде отбелязан с пътуваща изложба
Автор: ИА Фокус 12:47 / 12.03.2023Коментари (0)424
©
Посолството на Италия в София, Италианският културен институт и Италианска търговска агенция, в сътрудничество с Национална галерия – Квадрат 500, представят пътуващата изложба за устойчив италиански дизайн, фокусирана върху рециклирането и повторната употреба на суровините, съобщават от италианското посолство.

Инициативата е част от Деня на италианския дизайн 2022 – промоционални събития, които цялата италианска дипломатическа и консулска мрежа провежда във всички страни по света с цел популяризиране в чужбина на художественото и културно наследство, което е резултат от изискана и хармонична връзка между история, култура, изкуство и майсторство от най-високо ниво. Тази година темата е: "Качество, което озарява. Енергията на дизайна за хората и за околната среда“.

Изложбата, чийто куратор е арх. Силвана Аникиарико, има за цел да ни запознае и да популяризира новите тенденции на италианския дизайн в света, във връзка с Мебелното изложение в Милано. Тя предлага общ, но съществен преглед на начина, по който италианският дизайн работи в полза на устойчивостта на околната среда. Представените предмети и аксесоари са от рециклирани материали или резултат от прилагането на устойчиви технологии. Всички те са проектирани и произведени от италиански дизайнери и компании.

Експозицията, чийто графичен дизайн е изготвен от арх. Бруно Морело, вече е показвана в Прага, Доха, Шънджън, Дубай, Хонконг, Вашингтон, Торонто, Тунис, Прищина, Талин, Хелзинки, Триполи, Бенгази и Букурещ.

Кураторът на изложбата Силвана Аникиарико Работи като изследовател, критик и преподавател. Консултант е на обществени институции и различни компании. Участието ѝ в издателски проекти и изложения е свързано със съвременната тематика, с творчеството на големите майстори, както и на новите имена, добиващи известност в дизайна. От 2007 г. до 2018 г. е директор на Музея за дизайн "Триенале“ в Милано.

Пресконференцията по повод откриването на изложбата "Екодизайн. 3Р: редуциране – рециклиране – ре-употреба“ ще се състои в петък, 17 март, от 11.00 ч. в Националната галерия/Квадрат 500.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: