Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Депутатите избраха председателите на комисиите в НС
Автор: Екип Ruse24.bg 15:25 / 27.10.2022Коментари (0)365
©
Депутатите в 48-ото Народно събрание избраха ръководствата на постоянните комисии.

Комисията по бюджет се състои от 22 народни представители, като председател е Петър Чобанов от ДПС. 

Комисията по икономическа политика и иновации се състои от 21 народни представители, от които 6 от ПГ на ГЕРБ-СДС, 5 от ПГ на "Продължаваме промяната“, 3 от ПГ ДПС, 2 от ПГ на "Възраждане“, 2 от ПГ на "Демократична България“ и един от ПГ на "Български възход“.  Председател е Мартин Димитров от "Демократична България".

Комисията по енергетика се състои от 23 народни представители, от които 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 4 от ДПС, 3 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ. Председател е Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се състои от 23 народни представители, 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 4 от ДПС, 3 от Възраждане, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ. Председател е Коста Стоянов от "Възраждане".

Комисията по външна политика се състои от 17 народни представители – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от Възраждане, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ. Председател е Екатерина Захариева от ГЕРБ - СДС. 

Комисията по въпросите на Европейския съюз ще бъде ръководена от "Продължаваме промяната" с председател Деница Симеонова, като членовете се разпределят по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по отбрана ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС, като народните представители избраха за председател Христо Гаджев. Членовете се разпределят както следва – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще бъде ръководена от ДПС. За председател е избран Хамид Хамид, като членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС с Даниел Митов за председател. От всяка парламентарна група има по двама членове.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще бъде ръководена от БСП с председател Георги Гьоков, членовете в комисията се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по образованието и науката ще бъде ръководена от ГЕРБ-СДС с председател Красимир Вълчев. Членовете се разпределят, както следва – 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по здравеопазването ще бъде ръководена от "Продължаваме промяната", като народните представители избраха за председател доц. Антон Тонев. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по околната среда и водите ще бъде ръководена от ДПС. За председател депутатите избраха Станислав Анастасов. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по транспорт и съобщения ще бъде ръководена от БСП с председател Георги Свиленски. Членовете се разпределят по 6 от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще се ръководи от ПП, като депутатите избраха за председател Калина Константинова. Членовете се разпределят, както следва – 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по култура и медии ще бъде оглавена от БСП с председател Иван Ченчев. Членовете се разпределят по 5 от ГЕИРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще бъде ръководена от "Български възход“ с председател Стефан Янев. Съставът на комисията е както следва – 6 членове от ГЕРБ-СДС, 5 от ПП, 3 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, 2 от ДБ и един от БВ.

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество ще се ръководи от ГЕРБ-СДС с председател Анна Александрова. Членовете се разпределят по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по политиките за българите извън страната ще бъде оглавена от председател от "Възраждане“ – Костадин Костадинов. Съставът е от 5 членове от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.

Комисията по туризъм ще бъде ръководена от "Възраждане“ с председател Цончо Ганев. Членовете са разпределени по 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП, 2 от ДПС, 2 от "Възраждане“, 2 от БСП, един от ДБ и един от БВ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура в Русе
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: