Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Депутатите седмица по-рано на работа
Автор: Екип Ruse24.bg 12:01 / 22.08.2010Коментари (0)214
© Ruse24.bg
Още през следващата седмица могат да бъдат свикани заседания на някои от парламентарните комисии, съобщи депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. По принцип пленарните заседания на НС трябва да започнат на 1 септември, но за да стартират ударно обсъжданията на законопроектите в зала, те трябва да получат последните си редакции в комисиите, което пък може да коства на депутатите цяла седмица от полагаемата им се ваканция.

Очаква се да бъдат свикани социалната, здравната, земеделската и правната комисия. Ще работи и временната комисия по изготвянето на новия изборен кодекс. Според Лазаров тя трябвало да изчисти всички спорни текстове до 11 септември, когато е крайният срок за нейната дейност. Депутатите ще умуват дали да не се въведе електронно гласуване за българите в чужбина, за което настояват сините. От ГЕРБ нямали нищо против, но трябвало експертите да уточнят как практически това може да се осъществи. Здравната комисия също трябва да уточни спорния текст от Закона за здравето, който гони частниците от държавните болници. "Вече сме на едно мнение, че те трябва да останат, стига да не вършат конкурентна дейност", заяви зам.-шефът на комисията Ваньо Шарков, който се връща на работа още в края на тази седмица. В интервю за "Монитор" неотдавна шефката на комисията Десислава Атанасова обяви, че веднага след ваканцията ще се обсъждат и промени в Закона за здравното осигуряване, като депутатите трябва да решат дали клиничните пътеки ще бъдат заменени от диагностично свързани групи, ще бъдат ли включени частните фондове в системата, както и да предложат механизми, които да накарат хората да си плащат осигуровките. Парламентарният председател Цецка Цачева пък каза преди няколко дни във Варна, че приоритетно ще се гледат избирателният кодекс, законите, свързани със здравеопазването и кодексът за социално осигуряване. Текстовете, касаещи пенсионната реформа, са сред спорните моменти в този проектозакон.

За сметка на парламентаристите, някои от които ще работят още от идната седмица, първото заседание на МС ще се отложи. Премиерът Бойко Борисов ще събере висшите ведомствени шефове на 1 септември, а не както бе планирано първоначално на 25 август, съобщиха вчера от пресцентъра на институцията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: