Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Десетки българки се оказаха измамени от фирма за работа в Гърция
Автор: Екип Ruse24.bg 10:50 / 27.10.2016Коментари (0)375
© bTV
Жени от цяла България, отишли на работа в Гърция, се оказаха измамени. Условията на труд не са били тези, за които са се договаряли, а все още имат да вземат пари.

Вместо камериерки, те се оказали миячки на тоалетни и метачки пред петзвездния хотел, в който са били наети. Това разказаха потърпевши в студиото на "Тази сутрин".

Преди да заминат, те са подписали договори на капака на някаква кола, без да им бъде дадена възможност да ги прочетат, тъй като представителят на фирмата, която ги е наела, Милена Михова, им казала, че много бърза. Договорите им са били регистрирани със закъснение, а копия от тях жените все още нямат.

Две от служителките - Здравка Георгиева и Венета Манушкина, обясниха, че са живели в подземие в хотела, в стая без прозорец, без дневна светлина, с много мухъл и влага. От първата заплата са им били удържани по 50 евро за оформяне на някакви документи, които така и не са получили.

Хотелът е плащал на фирмата по 28 евро на ден за всяка камериерка, но жените са получавали по 19 евро на ден и все още имат да вземат заплати за май и за юни.

Накрая са били преместени в друг хотел, по думите им - оставени на 50-градусова жега с 2 евро на ден, а управителят на хотела им е дал 50 евро, за да се приберат.

Пенка Узунова и Теменужка Колева от Пловдив също потвърдиха, че са подписали хвърчащи листи на капака на колата. Те искат комисионните от по 250 евро, които са им били удържани, да им бъдат върнати.

Теменужка Колева разказа, че условията на работа и отношението към българите са били нечовешки.
Една от работничките е била съблечена и принудена да се крие в тоалетните, за да не я хванат при проверка, тъй като не могат да докажат какво работи. Жените казват, че са се опитвали да решат проблемите с добро, изпращали са много съобщения, обаждали са се, но никой не приемал нещата на сериозно.

Сигнализирали са и в Инспекцията по труда, откъдето им казали, че, ако нямат договори, не могат да докажат, че са били там.

Милена Михова, координатор във фирмата "Проспект Дайнамик", наела жените, коментира, че е "под нивото й да категоризира хора".

"Всеки един знаеше къде отива, къде ще живее и какво ще изпълнява".

По думите й жените са си прочели договорите и са ги разписали в нейно присъствие.

Тя отрича в петзвездния хотел някоя от служителките да е била събличана или да има тормозени. Отрича и на работничките да са им били удържани по 250 евро такса.

Вчера от Главната инспекция по труда заявиха, че ще направят проверка по случая и препоръчаха при подобни казуси хората да се обръщат към тях.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: