Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Димитров, КНСБ: Дано тези избори дадат принос в добра посока
Автор: Алена Соколчева 13:04 / 08.03.2023Коментари (0)729
© Фокус
Очакваме жените да внесат разум по света и в България. Дано тези избори дадат принос в добра посока. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров по време на срещата с кандидатите за депутати от "Възраждане" Искра Михайлова и Деян Николов, предаде репортер на "Фокус"

"Меморандумът ни е в социално икономическия план. От името на работещите българи ние сме заложили ключови приоритети като допускане на номиналния растеж през следващите 4 години, който да расте с 12-15 млрд. на година. По малки ръстове ще са през 2023 -2024 година, но след това ще бъде възстановен. Годишно по 6, 7 млрд. ще има, с които да се правят политики като ръстове на заплатите, за да стигнем нива като 67, 68 процента", отбеляза Димитров.

Той и отбеляза съвместната битка на синдикатите и "Възраждане" в сферата на енергетиката. "Ние сме готови да я водим докрай за да можем да запазим въглищната енергетика и да гарантира енергийната независимост на страната ни. Не сме съгласни, че няма пари за развитие", бе категоричен председателят на КНСБ.

"Това, което "Възраждане" успя да покаже в НС в много динамична и сложна политическа ситуация беше, че ние сме способни да водим диалог. Показахме, че може да стоим зад думите, които казваме. Смятаме, че сме поставили добра основа за разговори със синдикатите и бизнеса. България се намира в такова положение, че без диалог няма да можем да се справим. Дълго време слушаме обещания, които биват забравени след месец", каза депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова

Тя даде пример с темата за енергетиката. "Започна протакане на решенията по договора за Плана за възстановяване. Истината е че без подкрепа от синдикатите нямаше да се справим но заедно с позициите ние направихме нещо революционно. Това направихме по Плана, който се занимава с 56 процента с енергетика и в частност с унищожаването на въглищната енергетика", добави Михайлова.

"Не знам колко полезно щеше да бъде да има сформирано правителство, излъчено от миналия парламент, заради позициите, които се защитават от другите партии. Тепърва ни предстоят трудни години, а ние сме доказали, че отстояваме каузи и можем да се борим до победа. Начинът на комуникация е пример за диалог", допълни кандидатът за народен представител.

"Ние сме изоставаща страна. Важно е какъв проектобюджет ще бъде внесен. Ще защитаваме до голяма степен вашите приоритети. Може да кажем, че да това е посоката, без да мига да посоча цифрите. Има голяма разлика дали средства ще дойдат от оптимизация на бюджета или от дефицит. Вярвам, че нещата могат да се случат балансирано", каза Николов.


Още по темата: общо новини по темата: 521
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
17.05.2023 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: