Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Динко ще остане инвалид до края на живота си?
Автор: Екип Ruse24.bg 11:59 / 11.09.2022Коментари (2)528
©
Ямболският бизнесмен Динко Вълев може би ще остане инвалид до края на живота си след брутален инцидент, състоял се край Девня в началото на седмицата. 35-годишният ловец на бежанци пострада тежко, след като 150-килограмова стрела на кран се стовари върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Динко е бил повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но сам едва не загуби живота си по ужасяващ начин.

Очевидци на жестокия сакатлък споделят, че Динко е бил измъкнат с мъка изпод железата и е бил в критично състояние – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловец на бежанци е бил натоварен в линейка и откаран по спешност в болницата във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в състояние да извършат необходимите спешни операции.

Заради това близките на Динко са наели хеликоптер срещу 40 000 лева, с който в понеделник вечерта рижавия предприемач бе транспортиран до софийската болница "Пирогов". Там Динко е бил опериран от екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев – светило в ортопедичната травматология. Операцията на счупените прешлени е продължила 7 часа, а в следващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И макар самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крака, лекари изразиха скептицизъм, че той ще успее да се възстанови напълно, пише "Уикенд".

"Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи инфекция и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има опасност и от нараняване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са подобни на получените от Митьо Очите при стрелбата в ресторант "Фор Ю" в Слънчев бряг“, твърди лекар.

По всяка вероятност Динко ще остане поне 2 месеца в "Пирогов", а впоследствие може да продължи лечението си в специализираната клиника "Джон Хопкинс" в Истанбул. Лечението на Динко ще струва над 100 000 евро, но няма гарация, че той ще успее отново да се изправи на крака и да се придвижва сам без помощта на инвалидна количка и бастун.

Динко Вълев нашумя в цяла България преди 5 години, по време на първата бежанска криза, когато сам арестува 11 сирийски емигранти, навлезли нелегално в България и публикува видео от геройството си във Фейсбук. Впоследствие тръгнаха приказки, че ямболския "родолюбец", всъщност, осъществява набезите си по границата с цел да ограбва нелегално проникналите бежанци.

Миналата есен Динко Вълев отново задържа голям брой мигранти край Елхово и тогава правозащитни организации поискаха той да бъде съден заради това, че заплашва с пушка бежанците. Той обаче се защити с думите, че е извършил граждански арест и че не е произвел изстрели със законното си оръжие, а само е задържал мигрантите, докато пристигнат повиканите от него гранични полицаи.

След претърпяния тежък инцидент с цистерна, Динко Вълев едва ли повече ще може да шофира сам АТВ-то си и да лови нелегално проникнали в България мигранти. Близките на 35-годишния ямболия се надяват на чудо и се молят той да не остане прикован завинаги към инвалидната количка, пише още изданието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Който сее ветрове, жъне бури. Човек е - дано се възстанови.
-4
 
 
Господ си знае работата не можеше да се очаквя друго,така той както се държеше като животни с хората така и на него се връща нищо не си остава безнаказяно
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: