Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
До дни ще се появят продукти, произведени под марката "Стара планина"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:29 / 22.08.2010Коментари (6)482
© Ruse24.bg
Няма проблем със стандарта на храните. По отношение на сертифициращия орган аз го реших много бързо проблема, тъй като трябваше да кандидатстват частни фирми, те да получат акредитация, но това е доста дълъг процес, заради това издадох заповед и натоварих с тези компетенции Държавния ветеринарно-санитарен контрол, така има кой да сертифицира.

Това заяви в интервю министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той обясни, че контролът е по цялата линия - буквално от обора до масата. "Там, където установим по цялата верига отклонения, незабавно следват санкции, които са доста драстични", добави земеделският министър.

По отношение на стандарта за месните продукти "Стара планина", министър Найденов каза, че до дни ще се появяват такива продукти. "В момента се изследват пробните партиди от фирмите, ако отговарят на стандарта, ще бъдат допуснати до пазара", добави Найденов. Според него принципът е - драконовски мерки към тези, които се опитват да злоупотребяват.

Мирослав Найденов каза, че като министър на земеделието образно отговаря за няколкостотин хиляди фермери, но като министър на храните отговаря за всички - от най-големия до най-малкия.

Източник: БНР







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 22.08.2010 г.
0
 
 
Че то вече се продават такива продукти! На откриването на втория Кауфл*нд майка ми купи кайма Стара Планина и направи кюфтета. Супер са!
0
 
 
Още една вратичка за вдигане на цените. Не мога да разбера как така един стандарт може да е пожелателен. Щом е така, да направят и данъците, и таксите пожелателни. Американците се чудят как да се изчистят от ГМО-тата и Е-тата, а ние ги вкарваме. Аз ли нещо не разбирам... Явно тези фирми са на разни депутати и лобистки кръгове. Иначе какво толкова има да се направи задължителен стандарт. Играеш ли по правилата -ОК, ако не - вън. Какво си играем на шикалкавки? Кучетата си лаят, керванът си върви - това е нашата работа. А ние ще продължаваме да си ядем копитата, рогата, кожите, п****те и т.н. отпадни продукти. От друга страна няма какво да се чудим. Родното ни животновъдство е затрито. Преди по селата поляните бяха отрупани със стада от крави, овце. Сега някой ако гледа животни, то е за собствени нужди.
-2
 
 
Баща ми дълги години работеше в бившият месокомбинат,където сега е м-н Бриколаж.От него знам,че още тогава кренвиршите са правени от всевъзможни остатъци от животински продукти.Интересно ми е какво ще представи днес стандарта "Стара планина".Като изключим липсата на соя и костно брашно ще останат същите съставки,от които сега се правят колбасите.Да ни е честит новият стандарт с двойно по-високи цени.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: