Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Добра новина за студентите
Автор: Екип Ruse24.bg 12:14 / 15.07.2022Коментари (0)354
©
Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България проведе среща с директора на "Студентски столове и общежития" (ССО) Сергей Миланов. Срещата беше водена от председателя на НПСС Даниел Парушев, като участниците и инициаторите в нея бяха членовете на постоянната комисия към НПСС по социално-битовите въпроси на учащите, както и присъстваха представители от други университети, съобщиха от НПСС.

Даниел Парушев направи кратък анонс в началото за постигнатите досега от НПСС успехи, а именно за извоюване на средства за увеличаване на докторантската стипендия от 500 лв. на 750 лв. и след това от 1 юли на 1000 лв., а в същото време в рамките на няколко месеца и за вдигането на субсидията за леглоден и храноден - съответно от 1,30 лв. на 1,40 лв., и от 3,60 лв. на 5 лв., с предвиждане за повторно вдигане на 2,00 лв. и 7,00 лв. с ново постановление на Министерския съвет.

От НПСС настояват наемите за общежитията да не бъдат вдигани, а Сергей Миланов увери, че наемите няма да бъдат повишавани заради извоюваните средства от НПСС в размер на близо 2 млн. лв.

НПСС поема няколко ангажимента пред студентската общност: ще настоява пред всички ректорски ръководства наемите на студентските общежития да не се вдигат през следващата учебна 2022/2023 година; ще настоява за отпускане на средства за ремонт на студентските столове и студентските общежития в София, Пловдив, Русе, Велико Търново и в други градове.

От Националното представителство на студентските съвети гарантират, че "всички колеги ще получат своите компенсации за ток през учебната 2021/2022 година, които бяха издействани от НПСС през февруари".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: