Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Доц. Николай Димитров: Тагарев ще бъде запазен, но ГЕРБ ще получи нещо достатъчно приемливо като замяна
Автор: Йоланда Пелова 19:17 / 28.02.2024Коментари (0)1045
© Фокус
(Не)партньорите в (не)коалицията играят едно много интересно танго, което е много страстно на моменти. Това каза социалният психолог доц. Николай Димитров в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

"Много внимават да не се настъпват. Понякога го правят, разбира се. Това, което в момента виждаме, е един пореден случай на мерене на мишци, на мерене на мускули между двете водещи (не)партньорски партии в (не)коалицията, с цел да извоюва всяка една от тях нещо за себе си през следващата ротация. Но ротация колкото и честно казано на мен да не ми се искаше изобщо да го има това правителство, ротация ще има и поне още няколко месеца ще се запази този формат. Дали ще имаме втора ротация – по-скоро се съмнявам, но със сигурност има няколко важни неща, които двете партии трябва да изпълнят като свои проекти, и това е разпределянето на регулаторните органи, на комисиите, които се занимават с регулиране на различни аспекти в държавата", обърна внимание доц. Димитров.

По думите му някой "бушон" ще изгърми със сигурност: "Ако погледнем назад във времето, за мене беше много нелогична изобщо тази "сглобка“, предвид и  психопрофила на участниците и на лидерите на партиите, които влизат в нея, и със сигурност, за да може тя да съществува, те самите правят страшно много компромиси със себе си в чисто психологически план. И г-н Борисов е човек, който ние сме виждали и друг път да хвърля кърпите и да започва всичко отначало. Сега в момента според мене той много силно стиска зъби и чака нещо да се случи, което или е обещано, или той предполага и се надява да се случи, и това крепи тази "сглобка“. Т.е. има страшно много поводи и страшно много камъчета, които биха могли да обърнат тази кола", коментира социалният психолог.

Според него "тази кола" се държи, което означава, че силите, които я крепят да не се катурне, са много стабилни и външни: "Защото очевидно хората вътре в каруцата имат проблеми с това накъде да я водят. По отношение на министър Тагарев по-скоро съм склонен да си мисля, разбира се тук винаги вариантите са 50:50, но мисля че ще бъде запазен в следващия формат на правителството, предвид това, че той пък се ползва с много силната подкрепа на партньорите ни от Европейския съюз и от НАТО. Но със сигурност ще получи ГЕРБ нещо в замяна, и то достатъчно добро и приемливо като замяна".

Още по темата: общо новини по темата: 1115
14.05.2024 »
13.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/186 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: