Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Доктор отложи рекорда на Човека амфибия
Автор: Екип Ruse24.bg 13:36 / 08.09.2019Коментари (0)742
© бТВ
Докторът, който присътваше на басейна в Петричкото село Чучулигово, в последния момент тази сутрин забрани на оригиналния плувец под вода Яне Петков, познат като Амфибията, да се потопи във водата с белезници на ръцете, тежести на краката и вързан в чувал.

Дясната ръка на Яне, който се готвеше да подобри рекор на Гинес, се беше издула около китката и възпалението отивше към лакътя: "При това положение рекорд не може има, категоричен беше докторът.“

"Наистина от тренировките в последните дни ръката ми се възпали, болките се увеличаваха и с доктора отложихме опита, но когато се възстановя, рекорд на Гинес все пак ще има“, уверен е Яне Амфибията, информира Монитор.

Яне припомни за своите чудати и оригинални постижения: "Първото ми постижение е спечеления бас с военния. Оттогава всеки ден плувам с часове под вода в басейните на Сандански, както вече и на басейна в "Комитите“. За постиженията ми се знае далеч извън пределите на България. Първото ми плуване със завързани ръце и крака е през 2011 г. в язовир "Кърджали". Преплувал съм Дунав – от румънския бряг до Свищов. Станах първият човек в света, който е успял да преплува Дунава в чувал със завързани ръце и крака. Много съм доволен. Още един път доказах, че силите на човека са безгранични. Миналата година на 26 август преплувах 3380м в Охридското езеро вързан в чувал, със завързани ръце и крака. Домакините и организатори на това плуване, Червения кръст на република Северна Македония очакват потвърждение от централата на Гинес за този рекорд. Старият рекорд на Гинес в същата дисциплина принадлежеше на индиеца Гопал Карди, който през 2013 г. препува в Индийския океан 3071м. с вързани ръце и крака, но без да бъде пъхнат в чувал.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разбрал за постижението му и го е похвалил в своя Туитър профил: "В Сандански се срещнах със сина на един мой приятел, който от години живее и работи в Чикаго. Та той ми разказа, как един ден влиза в едно заведение, а на голяма плазма излъчват новини по най-гледания канал в Щатите. Уцелил точно репортажа на кореспондента на Ройтерс от Охрид и интервюто му с мен след рекорда. Дори си извадил телефона и заснел от екрана репортажа. Накрая говорителката казала, че президентът Тръмп бил толкова впечатлен от българина Яне Петков – Амфибията, че ме похвалил лично в своя Туитър профил“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: