Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дончев: Ако на Слави не му достигнат 3-4 гласа, бихме дали знакова подкрепа
Автор: Екип Ruse24.bg 09:11 / 08.04.2021Коментари (0)611
©
Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знакова подкрепа. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев от ГЕРБ в ефира на "Здравей, България".

"Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов - на предложеното от него правителство, не му достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа", обясни още той.  

Дончев поиска да стане ясно, че подкрепата към Слави Трифонов, ако не му достига малко за съставяне на правителство, не е следизборно съглашение или коалиция.

"Непоискани дарове не трябва да се носят. Ако някой не иска подобна подкрепа - няма да я получи. Това беше шест, знак в посока усилията България да има стабилно, легитимно правителство, с ясна парламентарна подкрепа. Моля да не се чете като някакъв вид следизборно съглашение, коалиция или нещо подобно", категоричен беше вицепремиерът.

Вицепремиерът каза, че не познава лично Слави Трифонов. Съобщи още, че не знае да е имало разговори или срещи с него след изборите.

"По принцип е редно всеки, който е получил достоен резултат от изборите - първият, вторият, третият, даже четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че лидерите на двете партии (ГЕРБ и "Има такъв народ") са се чули. Казах кои са добрите политически нрави, които в последните години не се следват", коментира Дончев. 

Относно промени в Конституцията вицепремиерът обяви, че разговори могат да водят с всички. Политиците обаче не трябвало да се държат като "инатливи малки деца" и основната дума следвало да е консенсус.

"Конституция не може да бъде променена от една политическа сила, пък подкрепата ѝ да е била 10-15%. Трябва да се намери по-широк консенсус в парламента. Единственото, което имаме със сигурност, като консенсус, е че нужда от конституционна реформа има", добави той.

Дончев посочи, че ГЕРБ няма страх от предсрочни избори. "Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно правителство не ни е страх", каза още Дончев.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: