Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дончев: Следващото правителство ще разполага с един завършен план
Автор: Екип Ruse24.bg 20:33 / 13.04.2021Коментари (0)611
©
Непосредствената задача, която завършва кабинетът "Борисов 3", е Планът за възстановяване и устойчивост и това трябва да се свърши през следващите две седмици, заяви вицепремиерът Томислав Дончев в "Още от деня".

На близо 97% е готова версия 3.0 на плана, който бе започнат през лятото на миналата година с участието на експерти, публични консултации по сектори със заинтересованите страни.

"Следващото правителство ще разполага с един завършен план. Негова воля е да прецени дали да го внесе в този вид, да прави ревизия в него, да го доработва или да прави нов план", подчерта Дончев.

Разговаряли са с Европейската комисия, че 30 април не е императивен срок и ще прояви известна гъвкавост. Вицепремиерът подчерта, че планът е национален, а не план на правителството. И препоръча на всички политици, преди да ревизират плана, да го прочетат. Предвиждат се по плана 12 млрд. евро за 5 години.

"Асфалт в плана няма, санирането е малка част от плана, аз твърдя, че българските домакинства имат нужда от подкрепа, за да помогнем техните домове да са по-енергийно ефективни - това, което се случва в цяла Европа, което е препоръчано от Европейската комисия", заяви Томислав Дончев.

Вицепремиерът коментира и електронното управление: "Аз твърдя, че за последните няколко години са свършени някои от най-важните стъпки в посока въвеждане на електронното управление. Ние имаме цели системи, които са изцяло дигитализирани. Ако има нещо несвършено, това, което приемам като критика е електронната идентификация."

Поясни, че 6 от модулите на Националната здравна информационна система са разработени, време ще отнеме внедряването им.

Две неща остава да се свършат в електронното управление - електронната идентичност и архивите в администрацията трябва да преминат в електронен формат, което отнема време. Такъв проект е заложен в Националния план за възстановяване и устойчивост.

Дончев отказа да коментира имена на бъдещи министри и министър-председател, като посочи, че ще ги разберем след няколко дни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: