Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ƒървените ваканции вече са в истори€та, ще се прилага онлайн обучение
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 17:14 / 21.05.2020 оментари (26)145
© Ruse24.bg
ќбразователни€т министър  расимир ¬ълчев ще предложи електронното обучение да продължи и след кра€ на извънредната ситуаци€ и да бъде прилагано по време на грипните ваканции. “ова ще се случи с промени в «акона за предучилищно и училищно образование, които ще замест€т сега действащите наредби.

"ќбучението в електронна среда и електронни †ресурс е неизбежно да не се прилага в бъдещите. Ќие н€маме оправдание в бъдеще по време на т.нар грипни ваканции да не прилагаме електронно обучение", за€ви ¬ълчев по време на парламентарна образователна комиси€.†

—поред образователни€ министър онлайн обучението тр€бва да се надгражда. “о тр€бва да е синхронно и да се използва една и съща платформа. ¬ момента от ћќЌ предлагат безплатен достъп до Microsoft Teams, но не е задължително училищата да работ€т с не€. ¬с€ко от т€х може да използва платформа, за ко€то има абонамент или работ€т безпроблемно.

÷елта пред ћќЌ е до 2027-2028 над 90% от образователното съдържание да бъде безплатно и електронно. "ƒо кра€ на това десетилетието основните образователни ресурсни на учениците тр€бва да бъдат електронни, ако днес те са книжни", посочи ¬ълчев. ≈дин от проектите, по които ще стартира работа в тази насока е "ќбразование за утрешни€ ден", по който учителите ще се създават безплатни ресурси, като за т€х получават заплащане.

"ƒори и само 5-6†000 педагози да разработват свои ресурси базата ще бъде достатъчно гол€ма.", см€та образователни€т министър. “ой припомни, че по време на извънредното положение, в ко€то учителите също могат да качват свои онлайн уроци. –есурси за електронно оцен€ване също тр€бвало да се разработ€т електронно занапред.

Ќад 2000 таблети са били раздадени като дарени€ с помощта на ћќЌ по време на извънредното положение, за да могат повече деца да бъдат включени в онлайн уроците. „аст от т€х обаче били препродадени още до кра€ на същи€ ден, об€сни образователни€т ћинистър  расимир ¬ълчев. “ова се случвало в семейства, които н€мат отношение към образованието и затова тук идвал въпросът дали тр€бва да се обезпечават в тези случаи точно тези деца.
ќще по темата: общо новини по темата: 2536
24.05.2020 »
24.05.2020 »
24.05.2020 »
24.05.2020 »
24.05.2020 »
23.05.2020 »
предишна страница [ 1/423 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 Џƒ≈ —“≈ –ќƒ»“≈Ћ»???? ÷≈Ћ≈Ќј—ќ„≈Ќќ —≈ ¬Џ–¬»  Џћ ÷яЋќ—“Ќќ ќЌЋј… ќЅ”„≈Ќ»≈!!!!  огато се "усетите" ще е твърде късно!!! „етете бе хора...четете на къде върви светът. “ехнологиите н€ма да са в ѕќћќў на човека а ще ¬Ћјƒ≈я“ и  ќЌ“–ќЋ»–ј“ човека!!!!! Ќовата " нормалност" н€ма нужда от образовани хора и изобщо от много хора ... „овекът от биологично същество се превръща в робот!!! јко това ви харесва--- дремете!!!!
0
 
 
» така малко по малко- изц€ло онлайн обучение....
0
 
 
÷€лата работа е да н€ма ,,нулева" година...ми ако скочат родителите? ѕък не си дават сметка ,че нищо не учат децата им...нали върв€т напред! “олкова сме добри в онлайн обучението,че €понци и китайци ще идват да се обучават при нас!
0
 
 
ј, как ще ангажираш родителите, които тр€бва да работ€т?
0
 
 
ћи даааааааа, защо пьк тр€бва да се ходи на училище, като може и от вкьщи, те родителите защо тр€бва да работ€т, искате ли и учители да н€ма, за какво са, даже дали пък не може и без училище???!! ¬ьзмутена сьм от поредното "лесно" решение, за мен това е б€гане от ќ√¬ќ–Ќќ—“ вьзмутително е
0
 
 
јбе всички оплювате дистанционното обучение,но сега ако кажат ,нулева година,друга песен ще запеете! ¬сички ще сте много доволни!
0
 
 
“ова за бъдещите грипни ваканции го казах на —ин ми още на втората седмица от онлайн обучението. ћинистърът май ме е чул рЯШВ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
∆урналистът ∆оро јлександров е открит удавен във ¬арненското езеро
24 май: ƒен на слав€нската писменост и култура
Ћ€то 2020 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: