Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Държавата плаща за здраве на бедните
Автор: Екип Ruse24.bg 17:20 / 28.01.2010Коментари (17)1247
Държавата може да поеме здравните вноски на най-уязвимите социални групи, предвижда конвергентната програма на България до 2012 г. Това ще стане възможно, след като се прецизират харчовете за различните видове медицински услуги, казва се в документа. Очаква се това да се случи до края на следващия месец. За сметка на здравето държавата ще реже от броя на чиновниците. Предвижда се до края на тази година броят на работещите в държавната администрация да бъде намален с около 4 хиляди щатни бройки. Към декември 2009 г. броят на чиновниците е бил 77 хиляди. Според разчетите на властта - до края на тази година той трябва да достигне 73 237.

До края на февруари Съветът по административна реформа начело със финансовия министър Симеон Дянков трябва да излезе с точни разчети къде ще бъдат съкращавани хора и къде ще бъдат наемани допълнително. В конвергентната програма е записано още, че заплатите на държавните служители могат да бъдат повишени в рамките на тази година в зависимост от приходната част в бюджета.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Като ви слуша човек ще рече, че в България има само сакати, малоумни и чисто неспособни. Здрав, прав човек безработен в тази държава не може да остане. Ако ще и за 300лв. да е, работа винаги се намира. Ако не - стартираш собствен бизнес, ако ще и с продажба на мартеници да е - ето го, март месец идва. На повечето българи им липсва предприемчивост, липсва им самоувереност и най-вече ИНТЕЛЕКТ да разберат, че нещата не зависят от държавата, от техния шеф, или от "мутрите", тези тъй митични същества, които са виновни за всички, ами от САМИТЕ ТЯХ. На каквото си постелеш - на такова ще легнеш! Пет чувала картофи от Забърдо да отидеш да купиш и после да ги разпродадеш на кварталния пазар - ето ти 20лв. печалба за днеска! За отваряне на фирма вече се иска 0лв. капитал и около 80лв. държавни такси - като смятате, че сте способни, ама държавата или шефът ви пречат - започнете бизнес. Още не мога да проумея, че в 21 век в България все още има хора, които се гордеят с това, че са безработни и че изобщо не ги е срам, че не могат да отделят 16лв. на месец за здравни осигуровки - най-важното нещо, което един човек трябва да има. Обичате да се сравнявате с германците по стандарт - някой има ли представа колко и как работят германците? Много и здраво! Според една статистика на една доста реномирана маркетингова агенция средностатистическият "шваб" за една седмица върши работа, която един българин върши за месец и половина. Като обърнете тази производителност в левове ще видите, че направо си взимаме МНОГО пари като за това, което произвеждаме. Достатъчно е да се разходите до кварталната поща, за да видите колко смешна е производителността на труда и как за нещо, което се прави за 1 минута, ще ви размотават поне 10 - просто защото никой няма да си седне на г*за и да помисли абе, аджеба, това няма ли да е по-бързо да го направя така, за да свърша повече работа за единица време? Еми - не. И после мрънкаме, че сме безработни. Не визирам никой конкретен от коментарите долу, моля да не обръщаме темата на хвърляне на домати по мен, на мен ми е повече от ясно, че вече съм достоен да бъда разпънат на кръст на мегдана, но истината е такава. Здрав и прав човек с поне малко интелект в главата безработен не седи. Не и за повече от 2-3 месеца... Апропо, месечната такса за Интернет се равнява (или е по-висока) от месечната ви здравна вноска....
0
 
 
Ха ха ... държавата можела да помогне на най-уязвимите социални групи... Че аз се сещам само за една такава група, а имено най-прецаканата, тази на българите. Те нали са свикнали да слушкат и да си плащат, нищо че повечето българи вече живеят по-мизерно от мангалите, но ... Сещам се за поне 20 неправителствени организации, които защитават ромите и ги подпомагат финансово, към тях добавете и така наречената "Българска" държава. Някой да се сеща за някоя организация, защитаваща и подпомагаща българите в България ? Както винаги съм казвал : Колкото по-рано и по-далече се спаси човек от България, толкова по-дълго и по-щастливо ще изживее живота си.
+1
 
 
Значи така хората изнемогват с покачването на здравните вноски,а вие пак намерихте вратички да осигурите безплатно здравеопазване за ромите. Как не разбрахте,че те са в пъти по богати от нас. Какво им е бедното.Имам бизнес,а не плащат данъци,ток,вода и пр. Защо никои не дойде при нас българите и да пита как се справяме от тези рекети,които ни налага държавата. В Стопилиново за това знаеха още преди нова година.Затова и ромите не се притесняваха,че ще останат без здравна помощ. Масово им се казваше да не плащат. Скапана държава сме и това си е.
+2
 
 
България е страната,която обичам,но все по-често започвам гето да я наричам...Всеки ден намирам нова причина да емигрирам !!!
0
 
 
Нови 380 000 българи губят конституционното си право на здравеопазване заради три неплатени здравноосигурителни вноски през последните три години. На същите преди това е отнето и другото основно конституционно право - на труд. Те и още 1 000 000 българи не са виновни за сринатата българска икономика и за разграбената общонародна собственост. Виновни са управляващите през последните 20 години и техните предшественици от предходните 45 години, които подготвиха почвата за криминална демокрация. Докога безработните ще бъдат квалифицирани като самоосигуряващи се, след като доходите им са 0,00 лв.(нула цяло нула нула лева), от които са длъжни (!?) да внасят 16,80 здравно и два пъти повече пенсионно самоосигуряване? Те да не са факири? Или трябва да крадат?
+1
 
 
Добре де..аз например съм безработен от година и 6 месеца,нямам право на помощи от бюрото по труда,откъде аджеба да ги извадя тия 16.80 на месец за здравни вноски !!! 1000 лв. глоба или май ще станем бетер мангалите,ще връщаме железа и алумин !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в Русе
Лято 2024
Газови доставки
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: