Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Държавна застрахователна компания в земеделието - възможно и нужно ли е?
Автор: Екип на Ruse24.bg 10:03 / 13.10.2022Коментари (0)521
©
Една от новостите в новия програмен период е добавянето на т.нар. Трети стълб, по който земеделските производители ще могат да получат подпомагане за управление на риска. Към момента от Министерството на земеделието пускат само трохички информация.

На финалната права: Ще бъдат ли подпомагани още сектори със субсидии?

„Направихме вече една среща със застрахователните компании. В момента искаме да изчистим предложението с министър Явор Гечев. След това да съберем бранша и застрахователите, за да вземем решение дали има нужда от доработване, така че да постигнем максимално добър ефект за земеделците“, коментира зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на международния форум InteliFresh.

По думите му компенсирането на производителите заради загуба на продукция, причинена от неблагоприятни климатични условия, както и от пазарни сътресения, като ниската цена на слънчогледа или прасковите тази година, са от първостепенно значение. Затова той и колегите му в Министерството на земеделието са подготвили доста приятна изненада за българските земеделци. 

„В разговора със застрахователните компании подчертах, че в момента този застрахователен продукт в земеделието за тях може да не е атрактивен ценово, но въпросът е да ни дадат цена за това, което искат земеделците. Важно е да имаме стойност на продукта. Но държавата е тази, която, ако няма интерес в частните застрахователни компании, може да реши да си направи държавна застрахователна компания в земеделието, защо не?!“, заяви Джиков.

Целта на настоящото ръководство е да направи така, че и трите страни – производители, държава и застрахователи, да намерят обща допирна точка.

„Трябва да използваме знанията, възможностите и подкрепата на застрахователните компании, така че посредством държавни политики да осигурим една сигурност у земеделците“, заключи зам.-министърът, като добави, че до дни ресорното министерство ще хвърли повече светлина върху този Трети стълб на подпомагане от догодина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: