Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Два мандата Минеков не е предприел действия по отношение на фонд "Култура"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 14.03.2022Коментари (1)586
©
Национален фонд "Култура" в момента няма необходимия административен капацитет за управление на средствата, които предстои да бъдат получени като част от Националния план за възстановявавне и устойчивост. Това отговори министърът на културата Атанас Атанасов на на въпрос на народния представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев по време на последния парламентарен контрол.

В питането си пловдивският депутат поиска информация за това дали са проведени задължителните, предвидени в закона, конкурси при назначаване на служителите, какви мерки са предприети, за да се подобри административният капацитет на НФ "Култура“ за професионално, компетентно и прозрачно управление на средствата за култура, както и какви действия в тази посока са били предприети от служебния министър в двете правителства Минеков.

От парламентарната трибуна министър Атанасов обясни, че законът е спазен по отношението на назначаването на служителите в НФ "Култура", но в него няма изискване назначаването да бъде на конкурсен принцип.

Действията, които са предприети по време на двата мандата на служебния министър Велислав Минеков, са назначаване на нов изпълнителен директор, нов Управителен съвет и увеличаване на състава от 5 до 11 щатни бройки. Те обаче не са запълнени, защото са открити на минимална работна заплата.

Народният представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев получи информация, че са факт и несъвършените процедури при оценка на проектите и че се работи в посока промяна на нормативната уредба. Срокът за това е възможно най-скоро, тъй като по думите на Атанасов индикативният график е проектът да започне през юни.

"Да разбирам, че Минеков два мандата не е направил нищо за подготовка на НФ "Култура" за усвояване на тези средства по Плана. Това е тъжно, защото той се занимаваше с други неща по време на служебното правителство. Нито нови документи, нито подготвена промяна в Закона за закрила и развитие на културата. Това тепърва ще се прави и се надявам да се мобилизира вашето министерство, да няма загуби в областта на културата от националния план", заяви от парламентарната трибуна доц. Шилев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МИНЕТУФ Е ЧЕРВЕН ГЛИСТ И ПАРАЗИТ,КОПИЕ НА БАЩА СИ!ТОВА Е *великото лайняво трио*!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: