Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Два счупени зъба и множество синини заради съобщения във Фейсбук
Автор: Екип Ruse24.bg 14:24 / 10.11.2018Коментари (0)1489
©
Ученик от 12 клас на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" бе брутално пребит в центъра на Ловеч. Момчето е удряно и ритано, основно в главата, с хладнокръвна жестокост от шестима тийнейджъри - някои от които са стари познайници на полицията, пише "24 часа". След саморазправата Росен Нечов е вкаран в болница в силен шок, а за нараняванията му е освидетелстван от съдебен лекар.

По думите на момчето, то с нищо не е предизвикало агресията към себе си. Разказва, че си дошъл от София и вечерта решили със сестра си да се разходят. Внася уточнение, че преди да продължи образованието си в семинарията, имал съученичка, с която били в една компания. Понякога си пишели в менсинджър съвсем обикновени приятелски неща. Като разбрала във въпросната вечер, че Росен си е в Ловеч, тя предложила да се видят в градската градина.

Момчето и сестра му отишли на уговореното място, но съученичката я нямало - вместо нея там били няколко момичета. Заедно тръгнали към новия храм "Св. св. Кирил и Методий". "Когато наближихме, бяхме заобиколени от 6 момчета - четирима от тях познавам. Един от тях ме попита какво съм писал на бившата съученичка и аз започнах да му обяснявам", разказва Росен. Посегнал към телефона си, за да покаже и в този момент заваляли юмруци по лицето му. Росен бил повален на земята и всички се включили в ритането основно по главата му. "Стига", молел се той, докато се опитвал да се прикрие с ръце, но ритниците не секвали. Опитал да стане и тогава силен удар го уцелил в устата. "Припаднах и повече нищо не помня", разказа още Росен. От сестра си после разбрал, че побоят продължил навсякъде по сгърченото му тяло.

Заключението в медицинското свидетелство е, че предните му два зъба са счупени, множество други са разклатени, има синини по цялото тяло. "Може би това бе постановка, за да ме пребият. Но не разбирам защо, с какво съм провокирал такова зверско отношение", недоумява момчето. Още по-болно му е, че това се случва пред храма, където е отслужил първата си литургия с отец Михаил. Той е сред добрите ученици в Семинарията и получава стипендия за успех. И тъй като силно вярва в Бога, отдава спасението си на смирението в душата си. За случая са уведомени полицията и Районна прокуратура-Ловеч, където е внесена жалба. Росен и майка му силно се надяват, че побойниците ще получат справедливо наказание, за да не пострада и друг невинен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: